Tietoturva

Media: Israel hakkeroi Kasperskyn – näin paljastui venäläisten NSA-murto

Julkaistu:

Hakkerointi
Israel hakkeroi venäläisen tietoturvayhtiön ja paljasti venäläisten käyttäneen sitä vakoiluun.
Israelin valtiot hakkerit löysivät Yhdysvaltain vakoiluvirasto NSA:n hakkerointityökaluja venäläisen Kaspersky Labin tietokoneilta vuonna 2015, The New York Times ja The Washington Post kirjoittavat nimettömiin lähteisiin viitaten.

Israelin murtautuminen Kasperskyn tietojärjestelmiin oli avain siihen, että NSA-työkalujen havaittiin olevan venäläishakkerien hallussa. Israel ilmoitti löydöstään NSA:lle, jossa alkoi välitön vuotojahti. Se päättyi entiseen NSA-työntekijään, joka oli asentanut Kasperskyn tietoturvaohjelmiston omalle kotikoneelleen.

Epäilyjen mukaan Venäjän valtio oli virittänyt Kasperskyn virustorjunnasta tehokkaan hakutyökalun Yhdysvaltain salaisuuksien keräämiseksi. Ei ole tiedossa, rajoittuuko väitetty tietovarkaus äskettäin paljastuneeseen NSA-vuotoon. Tietoja on saatettu kerätä paljon laajemminkin.

Kasperskyn toimitusjohtaja Jevgeni Kasperski reagoi syytöksiin nopeasti viime viikolla. Hänen mukaansa on syytä tutkia pikimmiten, onko Kasperskyn ohjelmistoissa haavoittuvuuksia, joiden kautta NSA:n saloja on ongittu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäläisyhtiö kiistää myös tietävänsä mitään väitetystä Venäjän valtion harjoittamasta hakkeroinnista. Kaspersky reagoi tuoreimpiin väitteisiin toistamalla aiemman kantansa, jonka mukaan se on joutunut keskelle geopoliittista riitelyä.

Yksi nimetön asiantuntija huomautti Washington Postille, että viime kädessä Kasperskyn osallisuudella ei ole mitään merkitystä. Hänen mukaansa yhtiön käyttämät internet-operaattorit ovat joka tapauksessa Venäjän valtion valvonnan alla, joten mikä tahansa Kasperskyn kanssa jaettu tieto voi päätyä Venäjän valtiolle, halusi Kaspersky sitä tai ei.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt