WhatsApp saattaa paljastaa salasuhteet ja paljonko nukut - Tietoturva - Ilta-Sanomat

WhatsApp saattaa paljastaa salasuhteet ja paljonko nukut

Ohjelmistoinsinöörin kehittämä sovellus voi paljastaa ketkä viestittelevät toisilleen tavallista useammin.

11.10.2017 10:58

WhatsApp-sovelluksessa lähetetyt viestit ovat lähtökohtaisesti salaisia, mutta julkisten tietojen avulla käyttäjästä paljastuu enemmän kuin arvaisi, arvioi The Next Web -verkkolehti.

WhatsApp-sovellus näyttää lähtökohtaisesti muille käyttäjille Viimeksi paikalla- ja Tila-tiedot. ”Viimeksi paikalla” kertoo päivämäärän ja kellonajan, jolloin käyttäjä on viimeksi avannut WhatsApp-sovelluksensa. ”Tila” taas näyttää, onko käyttäjä parhaillaan WhatsAppin ääressä.

Ohjelmistoinsinööri Rob Heatonin ratkaisu perustuu pelkän Tila-tiedon käyttöön, sillä WhatsApp-sovelluksessa on hieman hankalaa estää muita käyttäjiä näkemästä sitä. Viimeksi paikalla -tiedon pystyy piilottamaan suoraan WhatsAppin asetuksista.

Hänen kehittämänsä lisäosa Chrome-selaimeen seurasi hänen ystäviensä Tila-tietoja ja tallensi ajat, jolloin he käyttivät WhatsAppia.

Tallennetuista kellonajoista on helppo nähdä, milloin käyttäjä on viimeksi avannut sovelluksen. Pidempi öinen tauko sovelluksen käytössä kertoo, että käyttäjä on todennäköisesti unessa.

The Next Webin mukaan Heatonin sovellus saattaa paljastaa myös mahdolliset salasuhteet. Tallennetut käyttöajat kertovat myös, ketkä ovat käyttäneet sovellusta samoihin aikoihin. Jos kaksi henkilöä käyttää sovellusta huomattavan usein samoihin aikoihin, he todennäköisesti lähettävät viestejä toisilleen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?