Verottajalta varoitus huijauksesta: ”Kannattaa tuhota viesti avaamatta”

Saitko sähköpostiviestin, jossa sinulle luvattiin satojen eurojen veronpalautusta? Verottaja varoittaa huijauskampanjasta.

Verohallinnon nimissä on yritetty verkkohuijausta.

26.9.2017 17:56

Verohallinto varoittaa sähköpostilla sen nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Viesteissä houkuttimena on luvattu veronpalautus.

Verottajan nimissä tulleessa viestissä kerrotaan muun muassa:

Hyvä veronmaksaja,

Kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden vero- toiminnan olemme päättäneet, että olet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79. Täytä veronpalautuksen pyynnön ja antaa meille 6-9 päivää ja käsitellä sitä.”

Huijarit koettavat sähköpostiviestissään lisäksi pelata aikaa ilmoittamalla, että ”palautus voi viivästyä monesta syystä.

Viestissä on myös linkki, joka sähköpostissa näkyvän linkkitekstin perusteella näyttäisi johtavan Verohallinnon virallisille vero.fi -sivuille. Totuus paljastuu kuitenkin viemällä hiiri linkin päälle, jolloin näkyviin tuleva ikkuna näyttää linkin todellisuudessa johtavan aivan muualle.

Linkki avaa verkkosivun, jossa käytetään muun muassa Verohallinnon logoa. Sivun otsikkona on Takaisinmaksulomake, ja sivun mukaan hyvitys tehtäisiin pankki- tai luottokorttitietojen perusteella.

Verkkolomakkeella tiedustellaan muun muassa sähköpostiosoitetta, luotto- tai pankkikortin numeroa ja kortinhaltijan nimeä, kortin viimeistä voimassaolopäivää ja turvakoodia, eli tietoja, joiden perusteella luottokortilla voi tehdä esimerkiksi verkko-ostoksia käyttäjän nimissä.

Verottaja varoittaa antamasta korttitietoja.

– Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita, luottokorttien numeroita tai kirjautumista verkkopankkiin sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä, Verohallinto kertoo verkkosivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?