Tietoturva

Viranomainen varoittaa Apple-huijauksesta – tällaiseen on haksahtanut jo tuhansia suomalaisia

Julkaistu:

Apple-huijaus
Suomalaisia houkutellaan aidonnäköisellä Apple ID -huijaussivulla luovuttamaan luottokortti- tai pankkitietojaan. Samanlaiseen huijaukseen on haksahtanut jo tuhansia suomalaisia.
Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa laajasta Applen nimissä tehtävästä huijauksesta.

– Rikolliset kalastavat suomalaisten luottokortti- ja pankkitietoja tänään alkaneessa laajassa Apple ID -teemaisessa kampanjassa, kirjoittaa Kyberturvallisuuskeskus.Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Viestintäviraston kuvassa näkyy täysin aidonnäköinen Apple ID -sisäänkirjautumissivu. Sen erottaa aidosta ainoastaan nettiosoitteen perusteella. Aidon Apple ID -sivun osoite on appleid.apple.com.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kampanja muistuttaa jo syksyllä 2016 alkanutta huijauskampanjaa. Kampanja uusittiin tämän vuoden tammikuussa, ja Kyberturvallisuuskeskus kertoi sen uhriksi joutuneen kymmeniä suomalaisia päivittäin. Huijattujen määrä liikkui kaikkiaan tuhansissa.

Tuolloin Apple-käyttäjiä uhkailtiin sähköpostitse lähetetyissä viesteissä Apple-tunnuksen nollauksella, ellei tämä muuta salasanaansa. Viesteissä ollut linkki vei huijaussivulle.

Nyt alkaneen kampanjan ajankohta ei ole välttämättä sattumaa. Apple alkaa jaella uutta iOS11-käyttöjärjestelmäänsä mobiililaitteisiin ja moni saattaa uskoa huijausviestin liittyvän tähän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt