Equifax-pomot myivät osakkeitaan ennen tietomurron paljastumista – jopa 143 miljoonan tiedot vaarassa USA:ssa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Pomot myivät osakkeitaan ennen tietomurron paljastumista – jopa 143 miljoonan tiedot vaarassa USA:ssa

Tietomurto on paitsi Yhdysvaltain suurimpia, sitä seurasi myös hämäriä osakekauppoja.

Equifax kuuluu Yhdysvaltojen suurimpien kuluttajien luottoluokittajien joukkoon, ja se pääsee käsiksi ihmisten henkilö-, maksu- ja osoitetietoihin.­

8.9.2017 8:47

Juuri julki tulleeseen tietomurtoon liittyy erikoinen taloudellinen piirre, kertoo Bloomberg.

Amerikkalainen luottotietotoimisto Equifax on kertonut joutuneensa massiivisen tietomurron kohteeksi, ja jopa 143 miljoonan amerikkalaisen tiedot ovat päätyneet vääriin käsiin.

Kuluttajien luottokelpoisuutta mittaavaan tietotoimistoon kohdistuneen tietomurron mittakaava on massiivinen, sillä sen tietokannat koskevat lähemmäs puolta kaikista 323 miljoonasta amerikkalaisista, huomauttaa Cnet.

Yhtiö on vahvistanut ainakin 209 000 amerikkalaisen henkilötunnuksen, syntymäajan, osoitteen, ajokorttitietojen ja luottokorttinumeroiden päätyneen murtautujille.

Lisäksi murrossa on varastettu kanadalaisten ja brittiläisten kuluttajien tietoja. Yhtiö ei ole paljastanut ei-amerikkalaisten uhrien lukumäärää.

Tietomurto tapahtui touko–heinäkuussa, ja se havaittiin heinäkuun 29. päivänä.

Murto on herättänyt erityksen paljon huomiota sen jälkeisten osakekauppojen vuoksi. Vain muutama päivä sen jälkeen kuin yhtiö huomasi joutuneensa murron kohteeksi, kolme sen johtajaa myi osakkeitaan yhtiöstä 1,8 miljoonan dollarin edestä. Bloombergin mukaan kaupat eivät kuuluneet etukäteen ilmoitettuihin myyntisuunnitelmiin.

Kun murrosta kerrottiin julkisuuteen myöhemmin, yhtiön pörssikurssi putosi 13 prosentilla.

Yhtiön edustajan mukaan johtajat eivät olleet tietoisia murrosta myydessään osakkeitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?