Operaattori toi mahdollisuuden ladata DNA Mobiiliturva -sovelluksen omilta verkkosivuiltaan sovelluskaupan ohi - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Nyt tuli kiire: DNA toi kadonneen sovelluksen kiertotietä takaisin

Operaattori toi mahdollisuuden ladata DNA Mobiiliturva -sovelluksen omilta verkkosivuiltaan.

7.7.2017 15:10

Päivitys 10.7. klo 9.15: DNA Mobiiliturva -sovellus on palannut ladattavaksi Google Play -sovelluskauppaan.

Teleoperaattori DNA on mahdollistanut tänään DNA Turvapaketti -suojapakettiinsa kuuluvan DNA Mobiiliturva -tietoturvaohjelmistonsa asentamisen Android-puhelimiin. Kuukausimaksullisen palvelun asennus on ollut mahdotonta ainakin kolmen viikon ajan, koska Google poisti taannoin sovelluksen Android Play -kaupastaan. DNA ei kuitenkaan kertonut asiasta asiakkailleen.

Asiasta kirjoitti aamulla Keskisuomalainen. Sen jälkeen Ilta-Sanomat Digitoday huomautti, että myynnissä olevan tuotteen sivuilla ei ole edelleenkään merkintää siitä, että ohjelmisto ei ole asennettavissa Androidille.

Nyt DNA on tuonut mahdollisuuden asentaa tietoturvaohjelmisto suoraan omilta verkkosivuiltaan.

Järjestely on poikkeuksellinen, sillä Android-puhelimet eivät yleensä anna asentaa ohjelmia virallisten sovelluskauppojen ulkopuolelta. Syy on se, että ne eivät ole läpäisseet Googlen tietoturvatarkistusta.

Operaattorin verkkosivuilla olevat ohjeet mahdollistavat sovelluksen lataamisen puhelimeen kotikonstein sallimalla ulkopuoliset asennukset.

Tärkein kohta on kuitenkin ohjeiden lopussa oleva: ”Asennettuasi [sovelluksen] onnistuneesti palauta tuntemattomia lähteitä koskevat asetukset ennalleen.” Mikäli näin ei tehdä, pahantahtoiset verkkosivut voivat yrittää syöttää haittaohjelmia puhelimeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?