KSML: DNA myy palvelua, joka ei ole toiminut viikkokausiin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

KSML: DNA myy palvelua, joka ei ole toiminut viikkokausiin

DNA:n johtajan mukaan syynä on Googlen sovelluskaupassaan tekemä siivous, kertoo Keskisuomalainen.

7.7.2017 8:54

Päivitys: DNA on tuonut sovelluksen ladattavaksi omien verkkosivujensa kautta. Lue lisää täältä.

DNA on myynyt useamman viikon ajan tietoturvapalvelua, jota ei voi asentaa puhelimeen, kertoo Keskisuomalainen.

Vaikka kuukausimaksullisen DNA Turvapaketti -nimisen ohjelmiston voi asentaa tietokoneeseen, se ei ole lupauksen vastaisesti saatavilla Googlen Android Play -sovelluskaupasta. Paketin ostaneen jyväskyläläismiehen mukaan asiasta ei ilmoitettu ostotapahtuman yhteydessä.

Asiaa Keskisuomalaiselle kommentoineen DNA:n puheliiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsanin mukaan palvelu poistui Googlen siivottua tietoturvasyistä kaupasta sovelluksia, jotka vaativat puhelimen pääkäyttäjän oikeuksia. Johtaja sanoo DNA:n korvaavan asiakkailleen turhat maksut ja työskentelevän yhdessä sovelluksen tehneen F-Securen sekä Googlen kanssa.

Ilta-Sanomat Digitodayn havainnon mukaan DNA myy edelleen tuotetta, eikä missään ole mainintaa sen toimimattomuudesta Androidilla. Sen sijaan Android on mainittu tuettujen käyttöjärjestelmien yhteydessä.

DNA:n foorumien perusteella asiakkaat ovat valittaneet Android-tuen puuttumisesta jo kolme viikkoa sitten. Operaattorin asiakaspalvelijoiden kommenttien perusteella sovelluksen uusi versio on ollut Googlen hyväksymisjonossa ainakin 10 päivän ajan.

Googlen tekemä poisto vaikuttaa varsin satunnaiselta. DNA:n sovellus perustuu F-Securen tietoturvasovellukseen, ja IS Digitodayn havainnon perusteella F-Securen vastaavista tuotteista sekä F-Secure Mobile Security että F-Secure Safe ovat saatavilla samasta sovelluskaupasta. Myös kilpaileva Elisa Turvapaketti on saatavilla Google Playssa.

Googlen mustalle listalle joutuminen tietoturvasovellusten suhteen on jakelijoille erityisen huono uutinen. Markkinakakku on vielä jakamatta, sillä harva Android-käyttäjä käyttää puhelimessaan tietoturvaohjelmaa. Tähän markkinarakoon on pyritty iskemään monella tapaa, esimerkiksi venäläinen Kaspersky Lab jakoi ilmaiseksi tavallisesti maksullista tietoturvaohjelmaansa viime vuonna.

Lisätty maininta Elisan tuotteen saatavuudesta. Artikkelia päivitetty myös DNA:n tuomalla mahdollisuudella ladata ohjelma omilta sivuiltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?