SS: Varo tätä puhelua – Suomeen salaperäisiä soittoja +44-numerosta

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Salaperäiset soitot
Suomeen kohdistuu +44-alkuisista numeroista tulevia hämäräsoittoja, kertoo Savon Sanomat.
Suomeen on alkanut taas tulla salaperäisiä soittoja +44:llä alkavista eli brittiläisistä puhelinnumeroista, kertoo Savon Sanomat (SS).

Murtaen englantia puhuvat soittajat kysyvät vastaajan nimeä ja ikää sekä talousasioita. SS:n mukaan soittoja olisi tullut Suomeen viime viikkoina jopa kymmeniä tuhansia. Viestintävirasto ei vahvistanut lukumäärää Ilta-Sanomille.

Kukasoitti.fi-palvelun mukaan suomalaiset ovat tehneet viime päivinä ahkerasti ilmoituksia etenkin +442075555555-numerosta.

Vastaava kampanja nähtiin maaliskuussa, kertoi Ilta-Sanomat tuolloin. Katso video aiheesta jutun pääkuvana olevalta videolta.

SS:n mukaan soittajat saattavat houkutella vastaajia sanomaan ”yes”, jotta tallennettua asiayhteydestään erotettua sanaa voitaisiin käyttää sitoumukseen. Vastaavaa väitettiin jo edellisen soittelukampanjan aikana, mutta väitteelle ei löydetty todisteita.

Esimerkiksi Snopes-faktantarkistuspalvelun mukaan ei ole pystytty todistamaan, että puheluilla olisi aiheutettu todellista vahinkoa. Vastaajan veloittaminen vaatisi paljon taustatietoja hänestä.

Alkuvuoden kampanjassa oli kyse sijoitustuotteiden myymisestä. On mahdollista, että nyt on kyse kampanjan uudesta vaiheesta. Teoriassa on myös mahdollista, että takaisinsoitto ohjautuu kalliiseen palvelunumeroon.

Tämänkaltaisen puhelut tehdään usein kansainvälisistä call centeristä, joka voi sijaita missä vain. Puhelu voidaan reitittää kulkemaan mistä tahansa, ja tämä numero näkyy vastaanottajalle. Ilta-Sanomien tuolloin haastattelema lukija kertoi saaneensa tietää yhdeltä soittajalta numeroiden tulevan automatisoidusti valintakoneesta.

Jos saat tämänkaltaisen puhelun, se kannattaa katkaista.

Korjaus 22.6. klo 10.35: Tieto ”kymmenistä tuhansista” soitoista ei ole peräisin Viestintävirastolta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt