Tietoturva

Tätä ”erikoisyllätystä” Ikean nimissä et halua: Älä usko 70-vuotiskampanjaan

Julkaistu:

Huijausviestit
Suomalaisten tietoja koetetaan nyt urkkia tarjoamalla 1000 euron Ikea-lahjakorttia. Ikea varoittaa huijauksesta.
Ikean nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa vastaanottajia houkutellaan luovuttamaan tietojaan lupaamalla heille 1000 euron lahjakorttia. Lahjakortin saadakseen vastaanottajaa pyydetään kuitenkin klikkaamaan sähköpostiviestissä mukana olevaa linkkiä sekä ”täydentämään valintansa ja vahvistamaan toimitusosoitteensa”.

Huijausviesteissä käytetään hyvää suomen kieltä. Sähköpostiviestin otsikkona on ”Hei, sinä ja perheesi tulette pian saamaan erikoisyllätyksen”.

– IKEA juhlii 70-vuotispäiväänsä Suomessa!, viestin teksti alkaa.

– Siksi tässä kuussa valitsimme 70 asiakasta eri kaupungeista vastaanottamaan 1000 euron IKEA-lahjakortin. Onneksi olkoon! Olet yksi valituista asiakkaista.


Viestin loppupuolella tosin puhutaan enää vain 500 euron lahjakortista. Vastaanottajia koetetaan hoputtaa harkitsemattomiin tekoihin toteamalla, että vastausaikaa on vain keskiyöhön. Tämän jälkeen lahjakortti uhataan antaa jollekin toiselle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ikeasta vahvistetaan, ettei yhtiöllä ole mitään tekemistä lahjakorttikampanjan kanssa.

– Ensinnäkin olemme olleet Suomessa vasta 20 vuotta, huomauttaa Ikean tiedottaja Veera Aalto.

– Emme missään nimessä ole lähettäneet tällaisia viestejä. Ne ovat todella kurjia, sillä aina osa ihmisistä kuitenkin luulee niiden olevan aitoja.

Aalto neuvoo poistamaan epäilyttävät viestit. Luotto- tai henkilötietojaan ei kyselijöille kannata antaa eikä avata viestien liitetiedostoja tai mukana olevia linkkejä, sillä ne saattavat yrittää tartuttaa tietokoneille haittaohjelmia.

Aallon mukaan Ikean nimissä on tehty useita samankaltaisia huijausviestikampanjoita. Aallon mukaan myös 70-vuotispäivää verukkeena käyttävä huijaus on yhtiössä tuttu.

– Olemme saaneet huijausviesteistä jonkin verran palautetta. Lähinnä ihmiset ovat olleet huolissaan siitä, että tällaisia viestejä meidän nimissämme lähetellään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt