Varo tätä sähköpostia – jos haksahdat, 89 euron kuukausimaksu alkaa raksuttaa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Varo tätä sähköpostia – jos haksahdat, 89 euron kuukausimaksu alkaa raksuttaa

Finnkinon nimissä lähetetään aidonnäköistä sähköpostia, jossa piilee tilausansa.

Tältä näyttää huijaussähköpostin alku.

9.3.2017 12:17

Finnkinon nimissä on liikkeellä aidon näköinen huijaussähköposti, jossa tarjotaan kahta elokuvalippua kahdella eurolla. Viestin otsikko on Haluaisimme lähettää sinut elokuviin ilmaiseksi. Lähtisitkö?

Sähköposti on kirjoitettu verrattain hyvällä suomen kielellä ja se näyttää ulkoisesti varsin aidolta. Sähköpostin kuvitus on peräisin Finnkinolta.

Lippujen jakamista pilkkahintaan perustellaan huijausviestissä seuraavasti:

Miksi teemme näin? Olet varmasti jo törmännyt meidän Facebook -kisoihimme, mutta hiljattain päätimme olla hieman hullumpia ja aloittaa lahjojen jako sähköpostitse. Tarvitsisimme apuasi elokuvateattereihin liittyvässä kyselyssä. Täytä tämä lyhyt kysely ja saat automaattisesti 35€ arvoisen lahjakortin kahdella eurolla. Helppoa, eikö totta?!

Finnkinon myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Peltola vahvistaa Ilta-Sanomat Digitodaylle, että sähköposti on huijaus.

Peltolan mukaan huijausviestejä alkoi tulla ihmisille tällä viikolla. Finnkino varoittaa asiakkaita nettisivuillaan ja on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Linkin klikkaaminen johtaa kyselysivulle, jossa tiedustellaan elokuvissa käynnistä.

Sähköpostin klikkaaminen johtaa kyselysivulle, jossa kysellään vastaajan elokuvissa käynnistä. Sivuston aitouden tunnetta pyritään lisäämään ”sosiaalisen median päivityksillä”, joita juoksee sivun yläkulmassa kysymyksiin vastailemisen aikana.

Tämän jälkeen sivulle annetaan henkilötiedot ja luottokortin numero.

Luottokorttitietolomakkeen alla on verrattain huomaamaton teksti, jolla vastaajan kerrotaan liittyvän kuukausimaksulliseen verkkopalveluun.

Tiedot antaessaan lomakkeen täyttäjä astuu tilausansaan. Tämä tulee sitoutuneeksi 89 euroa kuukaudessa maksavaan ”rajoittamattoman verkkoviihteen kokeilujaksoon”.

Sivusto, jolle luottokorttitiedot annetaan, on rekisteröity todellisen rekisteröijän tiedot piilottavan palvelun taakse.

Tilausansa toimii yleensä siten, että rekisteröitymistä seuraa kolmen päivän kokeilujakso. Jos jäsenyyttä ei irtisanota, kuukausimaksut alkavat raksuttaa. Maksut veloitetaan luottokortilta, jonka tiedot on annettu tilauksen yhteydessä.

Poliisi kirjaa tilausansoista tehdyt ilmoitukset yleensä lievinä petoksina. Tekijöitä on kuitenkin yleensä hyvin vaikea saada kiinni, koska he ovat ulkomailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?