Tietoturva

Suuren nettifirman emämöhläys: Tietokoneet jäivät hyökkääjän haltuun

Julkaistu:

Tietomurrot
Yahoon kompurointi tietoturvan kanssa ei näytä päättyvän koskaan, Wall Street Journal kertoo.
Toistuvasti valtavien tietomurtojen kohteeksi joutunut amerikkalainen internet-yhtiö Yahoo ei saanut tietokoneitaan ruotuun edes sen jälkeen, kun se oli itse havahtunut yhteen hyökkäyksistä.

Asiasta kirjoittaa maksullinen Wall Street Journal, jonka tiedot perustuvat nimettömiin lähteisiin. Lehden mukaan äskettäinen tapaaminen Yahoon ja sen osia ostamassa olevan Verizonin välillä paljasti, että jotkut Yahoon järjestelmät olivat yhä murrettuja kuukausia sen jälkeen, kun yhtiö kertoi kärsineensä 500 miljoonaa käyttäjää koskeneen tietomurron.

Lehden mukaan tapaamisessa todettiin, että järjestelmiä voi olla vaikea yhdistää Verizonin kanssa ongelmien vuoksi. Verizonin sanotaan olevan huolissaan, että tietomurrot alentavat ostettavan omaisuuden arvoa. WSJ:tä lainaa ilmaiseksi Ars Technica.

Yahoo tiettävästi vastasi laskemalla hintaa 350 miljoonalla dollarilla alkuperäisestä 4,83 miljardista dollarista. Aiemmin väitettiin, että hinta olisi alentunut "vain" 250 miljoonalla dollarilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyseisen vuonna 2014 tapahtuneen tietomurron lisäksi Yahoo on kertonut yli miljardia käyttäjää koskevasta murrosta vuonna 2013.

Yhtiön tietoturvakäytännöistä on paljastunut erikoisia puutteita. Lehtitietojen mukaan toimitusjohtaja Marissa Mayer jopa kamppaili parempaa tietoturvaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt