Murto Supercellin nettifoorumeille – yli miljoona tunnusta varastettu?

Supercellin nettifoorumit joutuivat tietomurron kohteeksi. Pelitilit eivät ole vaarassa.

17.1.2017 13:29

Supercell-mobiilipeliyhtiön foorumeille on tehty tietomurto, mistä johtuenfoorumikäyttäjien tietoja on päätynyt vääriin käsiin. Yhtiö kertoo asiasta foorumillaan.

Foorumin käyttäjiä kehotetaan vaihtamaan salasanansa välittömästi.

Yhtiön mukaan tietomurto koskee ainoastaan nettifoorumia. Itse pelitileihin murtautujilla ei ole ollut pääsyä.

Tietomurto vaikuttaa tämän hetken tietojen perusteella tapahtuneen syyskuussa 2016, ja sen mahdollistanut aukko on sittemmin tukittu. Supercell käyttää yhteisössään vBulletin-foorumiohjelmistoa.

Asiasta kirjoittaneen Motherboardin mukaan Supercellin foorumilta varastettuja käyttäjätunnuksia on 1,1 miljoonaa, ja niitä myydään parhaillaan pimeillä markkinoilla. Tiedot sisältävät käyttäjätunnuksen, sähköpostiosoitteen, hash-salakirjoitetun salasanan sekä nettiyhteyden yksilöivän ip-osoitteen.

Motherboard sai haltuunsa 100 varastettua tunnusta ja otti yhteyttä moneen niiden omistajaan. Nämä vahvistivat luoneensa tunnukset Supercellin foorumille.

Supercellin viestinnästä kerrotaan Ilta-Sanomat Digitodaylle, että yhtiö ei tiedota tässä vaiheessa enempää kuin mitä julkisuuteen annetussa ilmoituksessa on kerrottu. Asia on lähetetty foorumin käyttäjille tiedoksi myös sähköpostitse.

Supercell joutui murron kohteeksi myös vuonna 2014, kun hakkeri iski kahden pelin Facebook-sivuihin ja omien väitteidensä mukaan myös pelien käyttötietoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?