Tietoturva

Kaikkien kotien turvalaite ei ole ihan helppo juttu: Suomalainen ihmevimpain myöhästyy taas

Julkaistu:

Tietoturva
F-Securen jokaiseen kotiin sopiva Sense-tietoturvalaite ilmestyy vasta ensi kesänä.
F-Secure on lykännyt Sense-kodinturvalaitteensa julkaisua. Yhtiö kertoo tukisivuillaan sen uuden julkaisupäivän olevan 30.6.2017.

Kyseessä on merkittävä tuote, sillä se on tiettävästi ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu, kaikki kotiverkossa olevat laitteet suojaava vimpain. Toistaiseksi kuluttajille on ollut tarjolla ainoastaan tietokoneet ja mobiililaitteet suojaavia ratkaisuja, mutta ei niin kutsutun esineiden internetin suojalaitteita.

Teknisesti kyseessä on langattoman reitittimen ja tietoturvaohjelmiston yhdistelmä. Laite on suunnattu ihmisille, joilla ei ole syvempää tuntemusta tietoturvasta.

Yhtiön mukaan ”kehittämistyö etenee edelleen hyvää vauhtia, vaikka matkan varrella on ilmennyt muutamia hidasteita”. F-Secure on aikaisemmin kertonut, että laitteen helppokäyttöiseksi kehittäminen on ollut työläs projekti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

F-Secure julkisti laitteen noin vuosi sitten, ja se on sittemmin lykkääntynyt kahdesti. Laitteen piti tulla myyntiin keväällä, mutta huhtikuussa sen ilmoitettiin ilmestyvän vuoden lopussa.

Yhtiö luonnehti Senseä laitteen julkistuksen yhteydessä kaikkien aikojen tärkeimmäksi tuotteekseen. Viimeisimmässä myöhästymisilmoituksessaan se sanoo kyseessä olevan ”tuote, joka mullistaa koko kyberturvallisuusalan kodin tietoturvan osalta”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt