Tietoturva

Rajun verkkohyökkäyksen jälkeen: Jopa 10 000 kameraa vedetään takaisin

Julkaistu:

Tietoturva
Kiinalainen valmistaja vetää takaisin enintään 10 000 verkkokameraa Yhdysvalloissa perjantaina tapahtuneen valtavan verkkohyökkäyksen seurauksena.
Esineiden internetin tekemällä jättihyökkäyksellä on konkreettisia seurauksia, jotka vihdoin hivuttavat eteenpäin laitteiden toistaiseksi usein todella heikkoa tietoturvaa.

Kiinalainen valmistaja Hangzhou Xiongmai Technology kertoi uutistoimisto Reutersille vetävänsä markkinoilta alle 10 000 verkkoon kytkettyä valvontakameraa Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun kameroiden havaittiin osallistuneen internet-yhtiö Dynin vastaiseen palvelunestohyökkäykseen.

Hyökkäys käsitti arviolta ainakin satoja tuhansia verkkoon kytkettyjä laitteita, joista osa oli valvontakameroita. Turhaa liikennettä syntyi niin paljon, että monet eivät päässeet tunteihin sellaisiin verkkopalveluihin kuin Twitter tai Reddit.

Xiongmai vetää takaisin ensimmäisiä eriä vuonna 2014 valmistettuja ja henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja valvontakameroita. Yhtiö on myös korjannut aiempien malliensa porsaanreikiä, Reuters kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyökkäyksestä ei epäillä kansallisvaltiota. Sen sijaan tekijät olivat luultavasti amatöörejä, jotka halusivat vain huomiota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt