Tietoturva

Saiko iso tietoturvamysteeri juuri selityksen?

Julkaistu: , Päivitetty:

Isku Oraclen maksupäätejärjestelmiin saattaa selittää Yhdysvaltoja riivanneen haittaohjelmaepidemian lukuisten kauppojen kassakoneissa, Fortune kirjoittaa.
Yhdysvalloissa ja Pohjois-Amerikassa laajemminkin on toteutettu harvinaisen laaja haittaohjelmakampanja, jossa kauppojen, hotellien ja muiden tahojen kassapäätteitä on saastutettu tuhansittain maksukorttien kopioimiseksi.

Nyt ehkä vihdoin tiedetään, miten tämä kaikki on ollut mahdollista. Ohjelmisto- ja laitetoimittaja Oracle on kärsinyt tietomurron järjestelmissään, jotka ajavat yhtiön Micros-maksupäätteiden verkostoa.

Asiasta kirjoitti tietoturvatutkija Brian Krebs ja siitä uutisoi lisäksi muun muassa Fortune-lehti. Oracle on myös itse myöntänyt tapahtuneen.

Micros on yksi alansa suurimpia toimijoita maailmassa, ja Gartnerin asiantuntija Avivah Litan on valmis vetämään johtopäätöksiä. Kun Fortune kysyi häneltä, voiko murto Oracleen selittää lukemattomat iskut kassapäätteisiin viime kuukausien ja vuosien aikana, hän vastasi, että "minusta se on hyvin todennäköistä".
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos he ovat Micros-asiakkaita, tämä selittäisi sen 100-prosenttisesti, Litan sanoo Fortunelle.

Krebs on lisäksi kytkenyt laajoista kybervarkauksista epäillyn Carbanak-jengin Oracle-murtoon. Micros-asiakastukiportaali oli yhteydessä palvelimeen, jota Carbanakin tiedetään käyttäneen, nimetön lähde kertoi hänelle.

Kommentit

    Näytä lisää