Nyt tarkkana: Facebook kaappaa tekstiviestisi itselleen

Facebook Messenger haluaa kaapata puhelimen tekstiviestien lähettämisen itselleen.

Päivityksen jälkeen Facebook Messenger haluaa tehdä itsestään puhelimessa käytettävän tekstiviestisovelluksen.

17.6.2016 10:50 | Päivitetty 17.6.2016 10:50

Suomalaiskäyttäjät ovat alkaneet saada Facebook Messengeriltä ilmoituksia, joilla sovellus haluaa tehdä itsestään puhelimessa käytettävän tekstiviestien lähetyssovelluksen.

Ominaisuus on tullut käyttöön Messengerin uusimmassa Android-päivityksessä. Kun Messenger avataan päivityksen jälkeen, käyttäjä saa eteensä valikon, jossa häntä kehotetaan siirtämään tekstiviestikäyttönsä puhelimen omasta tekstiviestisovelluksesta Messengeriin.

Oletusarvo valinnassa on "ota käyttöön".

Mikäli ominaisuus otetaan käyttöön, tekstiviestikeskustelut ilmestyvät Messengeriin purppuranvärisinä. Niistä peritään normaali puhelinmaksu.

Asiasta kirjoittaneen TechCrunchin mukaan uudistuksen takana on Facebookin halu kaapata perinteinen tekstiviestiviestintä itselleen.

Facebook vakuuttaa, että tekstiviestejä ei tallenneta yhtiön palvelimille, vaan ne jätetään puhelimelle.

Facebook ei kuitenkaan erikseen vakuuta etteikö se etsisi Messengerin kautta lähetetyistä ja vastaanotetuista tekstiviesteistä mainontaan käytettäviä avainsanoja paikallisesti puhelimessa. Yhtiö lukee automatisoidusti "tavallista" Messenger-viestintää ja käyttää sitä mainonnan kohdentamiseen.

Digitoday on pyytänyt asiaan selvennystä Facebookilta.

Ominaisuus ei ole tarjolla iOS:lle ja Windows-puhelimille, sillä näiden turvajärjestelyt estävät kaivamasta tietoja toisista sovelluksista.

Messengeriin on päivityksessä lisätty myös valikko, joka yhdistelee puhelimen yhteystiedoissa olevien ihmisten puhelinnumerot näiden Facebook-tilitietoihin. Messengerin listausvalikossa näytetään näiden julkiset Facebook-tiedot – vaikka henkilöt eivät olisi edes Facebook-kavereita.

Muita Messengerin uudistuksia ovat muun muassa uusitut emojit ja näkymä, joka näyttää ensimmäisenä "suosikkikaverit" eli ne, joiden kanssa viestitellään useimmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?