LinkedIn-murrossa vaarantui vähintään 160 000 suomalaista salasanaa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Karu luku julki: 160 000 suomalaisen tiedoista tuli kauppatavaraa

Viestintävirasto selvitti kuinka montaa suomalaiskäyttäjää LinkedIn-palvelun vanha tietomurto koskettaa.

13.6.2016 14:48 | Päivitetty 13.6.2016 14:42

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus aloitti viikon kertaamalla viime aikoina ilmi tulleita suuria salasanavuotoja, joista yksi merkittävimmistä koskettaa verkostoitumispalvelu LinkedIniä.

LinkedIn, johon hyökättiin jo vuonna 2012, menetti varkaille 117 miljoonaa käyttäjätietoa salasanoineen. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan LinkedIn -vuoto sisältää jopa 160 000 suomalaista .fi-päätteistä sähköpostiosoitetta ja salasanatiivistettä.

– Todennäköisesti tietovuoto sisältää huomattavasti enemmän suomalaisia käyttäjätunnustietoja, koska lukumäärään ei ole laskettu mukaan suosittuja Gmail.com- tai Hotmail.com-sähköpostitilejä, keskus arvioi artikkelissaan.

LinkedInin tietomurto noteerattiin totta kai myös Suomessa vuonna 2012, mutta tuolloin sen kuviteltiin olleen paljon nyt paljastunutta pienempi. Käyttäjätiedot ovat kaupan pimeässä verkossa.

– Jos LinkedIn-palvelun salasanaa ei ole vaihtanut vuoden 2012 jälkeen, on se hyvä tehdä viimeistään nyt, keskus neuvoo.

Salasanat pitää vaihtaa myös kaikissa muissa verkkopalveluissa, joiden tiedot ovat päätyneet myyntiin. Viimeisimpänä on paljastunut iMesh-palvelun väitetty tietomurto vuodelta 2013, jolloin palvelusta varastettiin arviolta 51 miljoonaa salasanaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?