Tietoturva

"Netflix-salasanasi on nollattu, luo uusi" – tämä ei välttämättä ole huijaus

Julkaistu:

Netflix on nollannut käyttäjiensä salasanoja, jos niitä on käytetty viime aikoina murretuksi paljastuneissa palveluissa.
Netflix on alkanut lähettää joillekin käyttäjille kehotuksia vaihtaa salasana, kertoo Krebs on Security.

Syynä ovat tietomurrot, mutta toisiin palveluihin kohdistuneet sellaiset. Viime aikoina on käynyt ilmi useampi aikoja sitten tapahtunut murto, kun LinkedInin, MySpacen, Tumblrin ja Flingin salasanoja ja käyttäjätunnuksia on päätynyt verkkoon miljoonittain.

Brian Krebsin mukaan viestien takana on se, että suuret verkkoyhtiöt vertaavat suurissa tietovuodoissa paljastuneita käyttäjätunnuksia ja salasanoja omaan käyttäjätietokantaansa. Mikäli toisaalla verkkoon vuotanutta salasanaa huomataan käytetyn, Netflix nollaa sen ja kehottaa käyttäjää luomaan uuden.

Facebook on toiminut aiemmin vastaavalla tavalla Adobe-jättimurron yhteydessä vuonna 2013.

Kommentit

    Näytä lisää