Tietoturva

Suuri pankkihyökkäys sai seuraa – Pohjois-Koreasta lisää todisteita

Julkaistu:

Mahdollisesti jopa kaksitoista muuta pankkia on kohdannut samanlaisen hyökkäyksen, joka maksoi Bangladeshin keskuspankille 81 miljoonaa dollaria.
Tärkeää kansainvälistä Swift-maksuverkostoa koskeva jo ennestään vakava verkkohyökkäys on vaarassa laajentua kokonaiseksi hyökkäysten vyyhdiksi, Bloomberg kertoo.

Uutistoimiston mukaan tutkinnassa on tietomurtoja, jotka saattavat koskettaa jopa kahtatoista pankkia. Asiasta tietävän lähteen mukaan tietoturvayhtiö FireEye selvittää asiaa.

Kyseiset pankit sijaitsevat lähinnä Aasiassa, kuten Filippiineillä, mutta myös Uudessa-Seelannissa. Eivät kuitenkaan Länsi-Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Ei ole tietoa, onnistuttiinko rahaa varastamaan.

Swift-verkosto kommentoi asiaa korostamalla, että uusien mahdollisten murtojen paljastuminen ei ole yllättävää, koska pankkien pitäisikin Bangladeshin iskun jäljiltä käydä järjestelmänsä läpi huolella. Samalla on mahdollista, että suuri osa epäillyistä murroista on vääriä hälytyksiä, Swift huomauttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietoturvayhtiö Symantec on kirjoittanut alkuperäisestä hyökkäyksestä omaa analyysiaan. Yhtiö löysi käytetystä hyökkäyskoodista yhtäläisyyksiä ryhmään, joka hyökkäsi raa'alla tavalla Sony Picturesia vastaan vuonna 2014.

Yhdysvallat on epäillyt Sony-murrosta Pohjois-Koreaa. F-Securen Mikko Hyppönen sanoi torstaina, että hänen mielestään pankkihyökkäyksen teki Pohjois-Korea.

Kommentit

    Näytä lisää