"Apple tuhosi musiikkini" – uskoitko väitteen?

Julkaistu:

Musiikkia tekevä Apple Music -käyttäjä on ymmällään sen jälkeen, kun Apple hänen mukaansa "varasti" hänen kokoelmansa ja tuhosi sen myös. Totuus voi olla toinen, iMore kirjoittaa.
James Pinkstone tilittää karua kokemustaan Vellum Atlanta -blogissa. Hän sanoo menettäneensä 122 gigatavua musiikkia kannettavalta tietokoneeltaan, joukossa paljon hänen itse tekemäänsä materiaalia.

Pinkstone oli ryhtynyt Applen pilvimusiikkipalvelu Apple Musicin käyttäjäksi. Hänen mukaansa palvelu ei ainoastaan arvioinut ja siirtänyt hänen kokoelmaansa pilveen, vaan myös poisti alkuperäiset tiedostot tietokoneelta ilman lupaa.

Pinkstone oli kaukaa viisas ja pystyi palauttamaan kokoelmansa varmuuskopioista, mutta hän varoittaa muita käyttäjiä.

– Edes kaikista orwellilaisimmassa vainoharhassani en olisi voinut kuvitella, että sisällöntuottajat, kuten Apple, voivat ulottaa [kouransa] tietokoneeseesi ja ottaa sieltä sen, minkä jo omistat.

Apple väittää suojelevansa alkuperäisiä tiedostoja

Kyseessä ei ole lainkaan uusi asia. Vastaaviin ongelmiin kadonneen musiikin kanssa törmäsi esimerkiksi tunnettu Apple-bloggaaja Jim Dalrymple jo viime vuoden kesällä.

Mutta Apple-aiheinen uutispalvelu iMore vakuuttaa, että Apple ei itse asiassa tuhoa musiikkia asiakkaan tietokoneelta ilman lupaa. Tämä myös sanotaan Apple Musicin virallisessa tukiartikkelissa.

– Kun liityt Apple Musiciin, se tarkistaa, mitkä kappaleesi ovat myös Apple Music -katalogissa. Tämä tehdään vertailemalla katalogin kappaleiden ja sinulla olevien kappaleiden tietoja (esimerkiksi nimeä, artistia ja albumia). Jos kappaleesi ovat katalogissamme, ne ovat heti käytettävissä kaikissa laitteissasi. Kun Apple Music lisää nämä löydetyt kappaleet iCloud-musiikkikirjastoosi, se ei muuta tai muokkaa alkuperäisiä musiikkitiedostoja, jotka ovat iTunesin Mac- tai Windows-versiossa tai iOS-laitteissa, joista ne on lisätty.

Apple myös muistuttaa varmuuskopioista.

– Muista ottaa varmuuskopio musiikkikirjastostasi, jotta sinulla on kopio musiikeistasi ja muista tiedoista, jos Macisi tai Windows-tietokoneesi vaihdetaan tai se katoaa tai vaurioituu.

IMoren mukaan kyseessä on todennäköisesti käyttäjävirhe ja väärinkäsitys siitä, miten Apple Music toimii ja tässä mielessä se on Applen syytä, koska yhtiö ei osaa selittää palvelun toimintaa tarpeeksi selvästi.

Toinen vaihtoehto on, että Pinkstone törmäsi harvinaiseen bugiin, joka todella tuhosi hänen musiikkinsa ilman lupaa. Etenkin, kun hän sanoo käyttäneensä Apple Musicia kahdeksan kuukautta ennen kuin kaikki tapahtui.

James Pinkstone myöntää bloginsa kommenteissa, että ongelma tuskin on yleinen. Miljoonat käyttävät Apple Musicia ilman, että heidän alkuperäinen musiikkinsa on kadonnut mihinkään.

– Olen täysin avoin sille ajatukselle, että kyseessä oli bugi, eikä se ole yleinen, Pinkstone toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää