Hakkerit veivät Minecraft-pelaajien tunnuksia Lifeboat-palvelusta - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Miljoonien Minecraft-pelaajien salasanat vietiin: Verkkopalvelu vaikeni

Murtautujat veivät seitsemän miljoonan Minecraft-pelaajan sähköpostiosoitteet ja salasanat Lifeboat-pelipalvelusta.

2.5.2016 10:20 | Päivitetty 2.5.2016 10:10

Hakkerit ovat onnistuneet murtautumaan Minecraft-älypuhelinversion päälle rakennettuun Lifeboat-pelipalveluun, ja vieneet noin seitsemän miljoonan käyttäjän tunnuksina käyttämät sähköpostiosoitteet ja salasanat, kertoo BBC.

Lifeboat-palvelu tarjoaa Minecraftin pelaajille useita eri pelimuotoja tarkoitusta varten erityisesti tehdyissä kentissä.

Salasanat olivat heikosti suojattuja, ja niitä on alettu myydä rikollisten suosimilla sivustoilla.

Lifeboat pakotti helmikuussa kaikki käyttäjänsä jo vaihtamaan salasanansa, ja sanoo käyttävänsä niissä aiempaa vahvempaa salausta. Jos Lifeboat-pelien pelaajat ovat käyttäneet samoja salasanoja muissa verkkopalveluissa, Lifeboat neuvoo heitä vaihtamaan ne mahdollisimman pian.

Verkkorikolliset kokeilevat usein jostain verkkopalvelusta vietyjä käyttäjätunnuksia ja salasanoja myös muihin palveluihin, esimerkiksi sähköposteihin, siinä toivossa että he löytävät jotain rahanarvoisia tietoja tai pystyvät käyttämään niitä hyväkseen joissain muissa huijauksissa.

Tietoturvatutkija Troy Hunt arvostelee kuitenkin blogissaan Lifeboatin toimintaa murron selvittelyssä. Lifeboat havaitsi murron jo tammikuun alkupuolella, mutta päätti olla kertomatta siitä käyttäjilleen. Yhtiön mukaan päätös tehtiin, jotta murtautujat eivät veisi kiireellä loppujakin tietoja yhtiön järjestelmistä.

Huntin mukaan tämä kuitenkin vaaransi käyttäjien tietoturvan, sillä se antoi hyökkääjille aikaa murtautua uhrien muihin verkkopalveluihin. Vuodosta kertominen olisi saanut uhrit heti vaihtamaan myös muiden palveluiden salasanat, mikä olisi suojannut heitä mahdollisilta tietomurroilta.

Lifeboatin mukaan pelaajien henkilötietoja kuten nimeä, osoitetta ja ikää ei viety ainakaan alkuperäisessä murrossa heidän palvelimilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?