Tietoturva

Tässäkö FBI:n Tor-murron salaisuus: Ohjelman kehittäjä hakkeroi

Julkaistu: , Päivitetty:

Salainen Tor-verkko ei ole enää niin turvallinen, kuin millaisena sitä on ennen pidetty. Daily Dotin mukaan syy löytyy yhdestä sen entisestä kehittäjästä.


Nimettömän surffailun mahdollistava Tor-ohjelmisto on kokenut kolhuja, kun on paljastunut, ettei se olekaan niin anonyymi. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on onnistunut selvittämään Tor-käyttäjien henkilöllisyyksiä, ja Daily Dot väittää tietävänsä, miten se tapahtuu.

Uutispalvelun mukaan FBI palkkasi Torin entisen kehittäjän Matt Edmanin riveihinsä sen jälkeen, kun tämä lopetti työnsä Torin parissa vuonna 2009.

Daily Dotin artikkeli pohjautuu ainakin osin julkisiin tietoihin, kuten oikeuden asiakirjoihin ja Edmanin ansioluetteloon Berkeley Research Groupin verkkosivuilla.

Kyberasiantuntijaksi kuvaillun Edmanin uskotaan kehittäneen FBI:lle haittaohjelmia, jotka ovat päästäneet poliisin Tor-verkon käyttäjien jäljille. Lisäksi erään oikeudessa annetun todistajanlausunnon mukaan Edman oli se henkilö, joka suurelta osin auttoi tuomitsemaan Tor-verkossa toimineen huumekauppa Silk Roadin perustajan Ross Ulbrichtin kaksinkertaiseen elinkautiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tor-projekti vahvisti Daily Dotille Edmanin siirtyneen FBI:lle töitä tekevän alihankkijan riveihin tekemään Torin vastaisia haittaohjelmia.

Matt Edman ei tosin tehnyt mitään muutoksia Torin koodipohjaan sen parissa työskennellessään. Projektin osa-aikaisena työntekijänä hän pystyi tekemään muutoksia ainoastaan Vidalia-käyttöliittymään, jonka Tor korvasi toisella vuonna 2013.

Kommentit

    Näytä lisää