Spotify kiistää tietomurron, mutta käyttäjät sanovat muuta - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Spotifyssä tapahtuu outoja: "Meitä ei ole murrettu"

Julkaistu: 26.4.2016 10:03, Päivitetty 26.4.2016 10:03

Spotify kiistää joutuneensa tietomurron kohteeksi, mutta useat käyttäjät todistavat päinvastaista, TechCrunch kertoo.

Pastebin-verkkopalvelussa on julkaistu sadoittain Spotify-käyttäjien tietoja, kuten sähköpostiosoite, käyttäjänimi, salasana ja tilin tyyppi, TechCrunch kirjoittaa.

Koska tiedot koskevat nimenomaan Spotifyta, ei tavallinen selitys tällaisille vuodoille oikein toimi tässä tapauksessa. Usein vastaavat listat ovat perua joistain muista tietomurroista, joissa varastetut käyttäjätunnukset sattuvat toimimaan useassa verkkopalvelussa.

23. huhtikuuta julkaistu lista käsittää käyttäjiä ympäri maailman. TechCrunch otti yhteyttä moneen uhriin ja varmisti, että he todella ovat törmänneet vaikeuksiin Spotifyn käytön kanssa aivan viime päivinä. Toisaalta kokeilluista tileistä vain yksi päästi sisään, kun TechCrunch yritti kirjautua, mikä viittaa siihen, että ehkä murto ei sittenkään ole niin tuore.

Käyttäjät kuitenkin kertovat kummallisista tapahtumista. Heidän musiikkikokoelmaansa oli lisätty kappaleita, ja yksi huomasi kolmannen osapuolen käyttäneen hänen tiliään. Monet joutuivat kokonaan suljetuiksi ulos Spotifysta.

Jos murtajat todella käyttävät tietoja kuunnellakseen musiikkia, se on outoa, koska järkevintä heille olisi vain myydä tiedot eteenpäin eikä aiheuttaa meteliä käyttäjien keskuudessa, TechCrunch korostaa.

Spotifyn mukaan mitään murtoa ei ole tapahtunut. Se myös vakuuttaa, että käyttäjätiedot ovat turvassa.

Kysymys herää, onko tapahtumilla jotain tekemistä helmikuussa julkaistun listan kanssa. Myös se käsitti satoja Spotify-tunnuksia, ja mukana olivat myös selväkielinen käyttäjän sähköpostiosoite ja salasana, osassa myös käyttäjän kansallisuus, tunnuksen tyyppi (ilmainen tai maksullinen) ja tilauksen uusiutumisaika.

Mutta sekään ei selitä, miksi moni käyttäjä kohtasi vaikeuksia vasta nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?