WhatsAppin näkymätön muutos on iso juttu

WhatsAppin päätöksellä salata kaikki viestiliikenne on pieni vaikutus tavalliselle käyttäjälle, mutta sillä on yhteiskunnallista merkitystä.

| Päivitetty

WhatsApp-pikaviestisovellus alkaa salata kaiken käyttäjiensä välisen viestinnän, kertoo Facebookin omistama WhatsApp blogissaan.

Salaus koskee kaikkea sovelluksella tehtyä liikennettä, eli pikaviestejä, puheluita, videoita ja valokuvia.

– Ajatus on yksinkertainen: Kun lähetät viestin, sitä ei voi lukea kukaan muu kuin henkilö tai ryhmä, jolle sen lähetät. Kukaan muu ei sitä näe. Eivät kyberkonnat, eivät hakkerit, eivät vainoavat hallitukset. Emme edes me, WhatsApp kirjoittaa.

Kannattaa huomioida, että WhatsAppin salaus koskee ainoastaan viestiliikennettä. Ihmisillä, joilla on pääsy puhelimeen, on pääsy myös puhelimen sovelluksessa oleviin viesteihin.

WhatsAppin käyttöönottama salaus on suora kannanotto FBI:n ja Applen kiistaan San Bernardinon terroristin puhelimesta käytyyn kiistaan. Apple kieltäytyi avaamasta puhelinta, ja FBI hankki teknistä apua muualta.

FBI:n ja Applen kiista on merkittävä yksittäistapaus väittelystä, onko Yhdysvaltain viranomaisilla oltava vapaa pääsy ihmisten keskinäiseen viestintään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?