Yhdysvallat mursi iPhonen suojauksen - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Yhdysvallat mursi iPhonen suojauksen

Yhdysvallat luopuu oikeustoimista Applea vastaan, koska se on pystynyt murtamaan terroristin käyttämän iPhone-älypuhelimen suojauksen.

29.3.2016 9:32

Yhdysvaltain viranomaiset ovat päässeet käsiksi Kalifornian San Bernardinossa ammuskelleen terroristin käyttämän iPhonen tietoihin. Samalla valtio luopuu oikeustoimista Applea vastaan, joiden tavoitteena oli saada yhtiö auttamaan älypuhelimen suojauksen murtamisessa.

Asia käy ilmi tuomioistuimelle jätetyistä asiakirjoista. Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti viikko sitten, että "ulkopuolinen taho" on tarjonnut mahdollisen keinon murtaa iPhonen tietosuojaus. Tuomioistuimen asiakirjoista ei paljastu, kuinka viranomaiset mursivat suojauksen.

Toistaiseksi ei ole tietoa, aikooko FBI kertoa Applelle yksityiskohtaisesti käyttämästään murtomenetelmästä.

Kiistassa on kyse Syed Rizwan Farookin käyttämästä iPhone 5c -puhelimesta. Hän ja hänen vaimonsa tekivät terrori-iskun joulukuussa Kaliforniassa.

Apple on kiistan aikana kieltäytynyt auttamasta FBI:ta, joka on halunnut päästä käsiksi ampujan puhelimen tietoihin. Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan salauksen murtamisessa auttaminen aiheuttaisi uhan satojen miljoonien iPhone-käyttäjien yksityisyydelle, koska sitä voisivat hyödyntää tietoturvarikolliset.

Oikeusjuttu olisi voinut edetä aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?