Tietoturva

Flash-hyökkäys käynnissä: Sinulla on kaksi vaihtoehtoa

Julkaistu: , Päivitetty:

Päivitä Flash Player tai hankkiudu siitä kokonaan eroon.


Adobe Systemsillä on huonoja uutisia vuoden päätteeksi – niin kuin sillä on ollut katkeamatta jo vuosia. Muun muassa verkkovideoiden katselussa käytetty Flash Player on reikäinen, ja yhtä haavoittuvuuksista käytetään todistetusti kohdistetuissa hyökkäyksissä.

Kriittinen tietoturvapäivitys koskee laajasti eri selaimia ja käyttöjärjestelmiä, eikä sen asentamisessa ole syytä viivytellä.

Flash Player -haavoittuvuudet otetaan tyypillisesti hyvin nopeasti käyttöön niin sanotuissa exploit kiteissä, jotka ovat tapa levittää haittaohjelmia verkkosivustojen kautta. Siksi Flash Playerin ja selaimen Flash-liitännäisten ajantasaisuus kannattaa tarkistaa heti, Viestintävirasto ohjeistaa.

Käytössä olevan ohjelmistoversion voi tarkistaa Adoben verkkosivulla. Päivityksen voi hoitaa itse manuaalisesti tai automaattisella päivitystyökalulla, kun ohjelmisto ehdottaa päivitystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kohtuullisella todennäköisyydellä Flash Player asuu vielä sinunkin tietokoneessasi. Koska ohjelmiston tietoturvaongelmat ovat jatkuvia ja sitä käytetään ahkerasti hyökkäyksiin, kannattaa Flashin poistamista harkita vakavasti. Poistaminen tosin tarkoittaa, että saatat ajoittain törmätä verkossa virheilmoituksiin, kun jotakin sisältöä ei voitu ladata.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Tunti sitten
  10. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  11. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää