Tietoturva

Vakoojat iskevät – Twitter varoittaa

Julkaistu:

Mikroblogipalvelu Twitter on lähettänyt joillekin käyttäjille varoituksen siitä, että he ovat voineet joutua valtiollisen hakkeroinnin kohteeksi.


Twitter on varoittanut ensimmäistä kertaa käyttäjiään mahdollisesta valtion suorittamasta tai tukemasta tietovarkaudesta, Cnet uutisoi.

Facebook ja Google ovat jo aikaisemmin omaksuneet varoituspolitiikan valtiohakkereiden suhteen.

Twitterin varoituskirjeessä ei mainita valtioita tai valtion elintä nimeltä. Kyse voi olla vaikka Kiinan, Venäjän, Israelin tai Yhdysvaltain tukemista hakkerointiohjelmista.

Asia tuli julkisuuteen, kun kanadalainen voittoa tuottamaton yritys Coldhak julkaisi kuvan Twitterissä saamastaan varoituskirjeestä. Sen mukaan hakkerit voivat yrittää hankkia puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita ja ip-osoitteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Twitterin viestissä sanotaan, ettei tietojen viemisestä ole varmaa tietoa, mutta palvelu sanoo lähettäneensä varoitusviestit niille, joiden se uskoo olevan valittuja kohteita.

Twitterin edustaja vahvisti varoitusviestien olevan aitoja.

Viestissä viitataan kansalaisoikeusjärjestö Electronic Frontier Foundationin EFF:n itsesuojeluohjeisiin ja linkattiin salattuun Tor-verkkopalveluun. Jälkimmäinen herätti runsaasti ivallisiakin kommentteja, sillä Twitter itse estää Tor-yhteydet.

Coldhack pyrkii edistämään tietoturvaa ja sananvapautta ja sen perustajiin kuuluva Colin Childs on Torin alihankkija, Motherboard kirjoitti. Julkaisun keräämien tietojen mukaan monet Twitterin varoituksen saaneista näyttävät olevan tekemisissä yksityisyydensuojan ja Torin kanssa.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Tunti sitten
  10. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  11. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää