Vakoojat iskevät – Twitter varoittaa

Julkaistu:

Mikroblogipalvelu Twitter on lähettänyt joillekin käyttäjille varoituksen siitä, että he ovat voineet joutua valtiollisen hakkeroinnin kohteeksi.


Twitter on varoittanut ensimmäistä kertaa käyttäjiään mahdollisesta valtion suorittamasta tai tukemasta tietovarkaudesta, Cnet uutisoi.

Facebook ja Google ovat jo aikaisemmin omaksuneet varoituspolitiikan valtiohakkereiden suhteen.

Twitterin varoituskirjeessä ei mainita valtioita tai valtion elintä nimeltä. Kyse voi olla vaikka Kiinan, Venäjän, Israelin tai Yhdysvaltain tukemista hakkerointiohjelmista.

Asia tuli julkisuuteen, kun kanadalainen voittoa tuottamaton yritys Coldhak julkaisi kuvan Twitterissä saamastaan varoituskirjeestä. Sen mukaan hakkerit voivat yrittää hankkia puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita ja ip-osoitteita.

Twitterin viestissä sanotaan, ettei tietojen viemisestä ole varmaa tietoa, mutta palvelu sanoo lähettäneensä varoitusviestit niille, joiden se uskoo olevan valittuja kohteita.

Twitterin edustaja vahvisti varoitusviestien olevan aitoja.

Viestissä viitataan kansalaisoikeusjärjestö Electronic Frontier Foundationin EFF:n itsesuojeluohjeisiin ja linkattiin salattuun Tor-verkkopalveluun. Jälkimmäinen herätti runsaasti ivallisiakin kommentteja, sillä Twitter itse estää Tor-yhteydet.

Coldhack pyrkii edistämään tietoturvaa ja sananvapautta ja sen perustajiin kuuluva Colin Childs on Torin alihankkija, Motherboard kirjoitti. Julkaisun keräämien tietojen mukaan monet Twitterin varoituksen saaneista näyttävät olevan tekemisissä yksityisyydensuojan ja Torin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää