Ministerin varoitus Britanniassa: Isis haluaa tappaa kyberiskuilla - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Ministerin varoitus Britanniassa: Isis haluaa tappaa kyberiskuilla

Valtiovarainministerin mukaan terroristit suunnittelevat hyökkäyksiä yhteiskunnan kriittisiä järjestelmiä vastaan. Asiasta kertoo BBC.

18.11.2015 17:17 | Päivitetty 18.11.2015 17:17

Isis suunnittelee tappavia kyberiskuja brittikohteisiin, sanoo Britannian valtiovarainministeri George Osborne BBC:n mukaan.

Osbornen mukaan kohteita olisivat muun muassa lennonjohtojärjestelmät, sairaalat, sähkön- ja vedenjakelu sekä sotateollisuus. Ministerin mukaan tiedustelupalvelu valvoo parhaillaan 450 yrityksen toimintaa Britanniassa.

– Kaikki alkaen pankeistamme ja autoistamme aina sotavoimiimme ja kouluihimme ovat kohteita, jos ne vain ovat verkossa, Osborne sanoi.

Hyökkäykset näitä kohteita vastaan johtaisivat ministerin mukaan ihmishenkien menetyksiin.

– Heillä (Isisillä) ei ole vielä näitä kykyjä, mutta he haluavat sen ja tekevät parhaakseen saavuttaakseen sen, BBC raportoi Osbornen sanoneen.

Ministerin suunnitelmiin kuuluu kyberturvallisuuden parantamiseen käytettävän rahoituksen kaksinkertaistaminen 2,7 miljardiin euroon tulevan viiden vuoden aikana.

Osborne ilmoitti myös, että Britanniaan perustetaan tietoturva-alan asiantuntijat yhteen kokoava kyberturvallisuuskeskus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?