Bloomberg: Hyökkääjät iskivät Dow Jonesiin, yrittivät lyödä rahoiksi - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Bloomberg: Hyökkääjät iskivät Dow Jonesiin, yrittivät lyödä rahoiksi

Venäläisten hakkereiden epäillään hyödyntäneen vielä julkaisematonta tietoa osakekaupoissa, uutistoimisto Bloomberg kertoo nimettömien lähteiden perusteella.

19.10.2015 12:00 | Päivitetty 19.10.2015 12:48

Venäläisten hakkereiden ryhmän epäillään murtautuneen amerikkalaisen talouskustantaja Dow Jonesin palvelimille. Ryhmän epäillään varastaneen tietoja, ja hyödyntäneen niitä pörssissä, uutistoimisto Bloomberg kertoo. Uutistoimisto perustaa juttunsa neljän nimettömänä pysyttelevän lähteen tietoihin.

Kahden lähteen mukaan hakkerit etsivät esimerkiksi tietoja valmisteilla olevista artikkeleista. Dow Jones kustantaa muun muassa Wall Street Journalia.

Jos hakkerit ovat saaneet käsiinsä vielä julkaisematonta tietoa esimerkiksi yritysten suunnittelemista yrityskaupoista, he ovat voineet saada arvokkaan kilpailuedun muihin pörssitoimijoihin nähden.

Lähteiden mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI, salainen palvelu ja arvopaperimarkkinoita valvova SEC johtavat asian tutkintaa.

Dow Jones ei ole vahvistanut, että tutkinta olisi käynnissä. Yhtiön lähettämän tiedotteen mukaan he "eivät ole pystyneet löytämään todisteita väitetystä tutkinnasta".

FBI:n New Yorkin -toimiston tiedottaja Kelly Langmesser puolestaan on vahvistanut, että toimisto tutkii murtoa Dow Jonesiin. Hän ei kommentoinut asiaa tarkemmin.

Dow Jones kertoi äskettäin vähäpätöisemmästä tietomurrosta, jossa hakkerit olivat etsineet Dow Jonesin asiakkaiden yhteys- ja maksutietoja.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan on epäselvää, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Dow Jones ja Bloomberg ovat toistensa kilpailijoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?