Samsung Payn teknolgian kehittäjä oli kiinalasiten murtokohde - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Kolaus Samsungin uudelle palvelulle: Hakkerit iskivät kumppaniin

Samsungin lähimaksuteknologian kilpailuvaltti on LoopPayn kehittämä teknologia, jonka avulla älypuhelimella voidaan maksaa myös vain magneettijuovaa lukevilla kassapäätteillä. LoopPayn luotettavuus koki kovan kolauksen tällä viikolla.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus ja Galaxy Note 5 kuuluvat niihin uutuuspuhelimiin, joissa Samsung Pay toimii.­

8.10.2015 8:51 | Päivitetty 8.10.2015 8:51

Samaan aikaan kun Samsung aloitti lähimaksujärjestelmänsä laajan levityksen Yhdysvalloissa, julkisuuteen tuli tieto siitä, että Kiinan valtioon liitetty hakkeriryhmä oli asustanut Massachusettsin osavaltiossa toimivan LoopPayn yritysverkossa viisi kuukautta.

New York Times kirjoitti, että LoopPay sai elokuussa kuulla tietomurrosta kiinalaisen Codoso-hakkeriryhmän tekojen tutkijoilta. He löysivät Codoson kaappaamista tiedoista myös LoopPayn dataa.

Samsung ja sen tytäryrityksenä toimiva LoopPay vakuuttavat, ettei tietomurto ulottunut LoopPayn kehittämiin maksuteknologiaohjelmiin vaan rajoittui pelkästään yritysverkon puolelle. Samsung osti LoopPayn helmikuussa 250 miljoonalla dollarilla.

Magneettijuovan lukijoita tukeva teknologia erottaa Samsung Payn kilpailevista Apple Paysta ja Googlen Android Paysta.

Yritykset ovat selvästi yrittäneet pitää murron pois julkisuudesta. Siitä ei ole tehty rikosilmoitusta, sillä perusteella, että maksu- tai asiakastietoja ei ole viety.

LoopPayn johtajien mukaan murtajat näyttävät olleen yrityksen kehittämän MST (magnetic secure transmission) -teknologian salaisuuksien perässä.

Codoson toimia seuranneiden tutkijoiden mukaan on vaikea olla varma siitä, etteivät hakkerit ole päässeet pesimään myös tuotantojärjestelmään. Heidän mukaansa Codoso ja muut kiinalaiset hakkeriryhmät pyrkivät miinoittamaan murtokohteensa monilla takaovilla, joiden kautta ne voivat tunkea järjestelmään toistuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?