Tietoturva

Suosittu kuvapalvelu murrettu? Ilmenee oudolla tavalla

Julkaistu:

Kahta kuvafoorumia, 4chania ja 8chania pommitetaan suositun Imgur-kuvapalvelun kautta, VentureBeat kertoo. Taustalla voi olla muutakin.


Kuvien julkaisuun ja jakoon tarkoitettu Imgur.com-palvelu on ehkä joutunut murretuksi. Asia tuotiin esille Redditissä, jossa Imguria väitetään käytetyn kuvafoorumi 4chania sekä myös 8chania vastaan.

Käytännössä hyökkäys on ilmennyt näin: Kun Redditin 4chan-aiheisessa ketjussa /r/4chan on klikannut Imguriin johtavaa kuvalinkkiä, on voinut samalla tulla avanneeksi noin viisisataa linkkiä 4chanista ja 8chanista aiheuttaen niille ylimääräistä liikennettä.

Yksi tilannetta seurannut Reddit-käyttäjä on sitä mieltä, että kyse ei ole niinkään hajautetusta palvelunestohyökkäyksestä (ddos), vaan pääkohteena ovat 8chanin käyttäjät. Oletetusti heidän verkkoselaimensa viritetään ottamaan yhteyttä vieraaseen komentopalvelimeen aina, kun he menevät 8chanin alaiselle verkkosivulle. Palvelin ei ole kuitenkaan ollut aktiivinen. Reddit-käyttäjän mukaan asia myös koskettaa vain hyvin rajallista määrää Imgurin kuvia.

Oleellisinta on, että Imgur on saattanut joutua murretuksi kenties syöttämällä sen palvelimelle haitallista koodia. Palvelu on todennut Twitterissä etsivänsä ratkaisua ongelmaan. Epäselvää on, mitkä ovat seuraukset palvelun muille käyttäjille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4chan tunnetaan useista paremmista ja ja vähemmän hyvistä nettipiloista, joiden myötä palvelu on saanut maineen netin varsin omalaatuisena sivukujana. Palvelu myös myytiin juuri uudelle omistajalle.

Yksi 4chanin tunnetuimmista aikaansaannoksista on niin sanottu rickrollaus, jossa 80-luvun hittimuusikko Rick Astleyn kuva ilmestyy ruutuun odottamatta tai sitten hänen tunnetuin kappaleensa Never Gonna Give You Up pärähtää soimaan.

8chan on samankaltainen, mutta 4chanista riippumaton palvelu, joka itse asiassa perustettiin avoimemmaksi vaihtoehdoksi 4chanille.

Asiasta kirjoitti VentureBeat.

Kommentit

    Näytä lisää