Tietomurrolla 21 miljoonaa uhria – yhdellekään ei ole kerrottu - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Tietomurrolla 21 miljoonaa uhria – yhdellekään ei ole kerrottu

Yhdysvaltain pahimmaksi luonnehdittu tietomurto näyttää kärsivän myös huonosta tiedottamisesta.

2.9.2015 16:18 | Päivitetty 2.9.2015 16:18

Yhdysvaltain hallitus ei ole vielä kertonut OPM-viraston massiivisesta tietomurrosta yhdellekään niistä 21,5 miljoonasta liittovaltion työntekijästä ja muista henkilöistä, joita murto koskee. Virkailijat vahvistivat tämän tiistaina, uutistoimisto Reuters kertoo.

OPM-viraston murto kävi ilmi kesäkuussa ja sen todellinen laajuus paljastui heinäkuussa. Totta kai suuri osa uhreista osaa vähintäänkin aavistaa, että heidän tietonsa ovat murrettujen joukossa. Mutta kuinka kauan Yhdysvaltain hallitus aikoo pitää heidät pimennossa?

OPM-viraston mukaan asianomaisia aletaan tiedottaa "myöhemmin tässä kuussa". Heille kerrotaan, että tietomurtajat pääsivät käsiksi heidän henkilökohtaisiin tietoihinsa. Tiedottaminen jatkuu useita viikkoja, ja jokainen uhri saa tiedon suoraan ilman välikäsiä.

Tietomurto on paitsi laaja, myös potentiaalisesti hyvin haitallinen Yhdysvaltain hallitukselle ja kyseisille työntekijöille. Heistä paljastui arkaluonteisia tietoja, jotka liittyvät esimerkiksi rikoshistoriaan tai huumeiden käyttämiseen.

Yhdysvallat on epäillyt iskusta kiinalaisia. Toistaiseksi ei ole näyttöä, että varastettuja tietoja olisi käytetty haitallisiin tarkoituksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?