Google, Samsung ja LG päivittävät Androidia kuukausittain - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Google "tekee microsoftit" Android-turvapäivityksissä

Google, Samsung ja LG alkavat jaella säännöllisiä turvapäivityksiä Android-laitteisiinsa.

6.8.2015 9:42 | Päivitetty 6.8.2015 9:34

Älypuhelimien ja tablettien avoin Android-käyttöjärjestelmä on ollut murtautujien suosima mellastusympäristö. Android-laitteiden valmistajat ovat suhtautuneet hakkerien mentäviin aukkoihin vaihtelevalla vakavuudella ja aikataululla.

Tilanteeseen on tulossa parannus, sillä käyttöjärjestelmän omistaja Google ja johtavat laitevalmistajat alkavat jakaa turvapäivityksiä kerran kuussa.

Johtava Androidin tietoturva-asiantuntija Adrian Ludwig kertoi tulevasta turvapäivitysten rutiinista Las Vegasin Back Hat -tietoturvatapahtumassa ja virallisessa Androidin turvablogissa.

Ludwig keskittyi blogissa erityisesti Googlen omiin Nexus-laitteisiin, joille jaettava ensimmäinen päivitys torppaa myös ilkeän Stagefright-haavoittuvuuden. Sen avulla Android-puhelimeen voi hyökätä tietyllä tavalla laaditulla multimediaviestillä pelkän puhelinnumeron perusteella.

Älypuhelinten valmistajat ovat usein riippuvaisia operaattoreista päivitysten jakelun suhteen. Tämä on osasyy vaihteleviin päivitysrytmeihin.

Android-laitekenttä on pahoin pirstoutunut laite- ja käyttöjärjestelmäversioiden suhteen, joten vanhempiin ja kaikkien valmistajien laitteisiin ei liene korjauksia luvassa. 

Säännölliset turvapäivitykset ovat olleet pc-maailmassa käytössä jo vuosia. Esimerkiksi Microsoft on jo vuodesta 2003 jaellut päivityksen joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Adobe aloitti reikäisiksi osoittautuneiden sovellustensa säännöllisen paikkaamisen vuonna 2009.

Asiasta uutisoivat muun muassa  PCWorld ja 9to5 Google.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?