Googlen Destructmail tuhoaa jo lähetyn sähköpostin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Tämä viesti tuhoutuu tunnin kuluttua

Mission Impossible -elokuvista tutun itsetuhoutuvan viestin lähettäminen on nyt mahdollista kaikille Dmailin avulla.

29.7.2015 8:25 | Päivitetty 29.7.2015 9:17

Dmail tosin lähettää sähköpostiviestejä, ei savuna haihtuvia nauhoja tai itsestään kärähtäviä laitteita. Dmail on Googlen Chrome-selaimen laajennus, jolla voi määritellä milloin lähetetyn viestin sisältö katoaa.

Gmailissa on tähän asti ollut 30 sekunnin katumisaika, jonka aikana viestin lähetyksen on voinut perua. Cnet muistuttaa, että se vain viivyttää kaikien viestien lähettämistä puolella minuutilla.

Dmail-laajennuksen avulla käyttäjä ei pysty poistamaan lähetettyä viestiä, joten vastaanottaja näkee, että viesti on saapunut ja näkee myös sen aiherivin. Mutta “tuhoutuneen” viestin sisältöä hän ei voi lukea, koska Dmail-on kryptannut sen uudelleen.

Dmailissa on kaksi mahdollista tapaa panna viestit katoamaan. Katoamisajan voi määritellä tunnista viikkoon viestin jo lähtiessä tai sitten lähettäjä voi avata kaikkien Dmaililla lähetettyjen viestien kansion ja valita sieltä viestit, joiden sisällön hän haluaa kadottaa.

Vastaanottajan ei tarvitse asentaa Dmailia viestin lukemiseen, sillä ne tarjoavat näytä viesti -linkin. Jos Dmail on asennettu, viesti on luettavissa suoraan Gmailissa.

Itsetuhoutuvat viestit sopivat mainiosti kertakäyttöisen informaation välittämiseen. Monikaan ei halua jättää esimerkiksi ovikoodeja, salasanoja tai vaikka pankkitilinumeroita pysyvästi vastaanottajien tietokoneiden sähköposteihin roikkumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?