F-Secure esiintyy NSA:n listalla - Tietoturva - Ilta-Sanomat

"Lisää kohteita!": F-Secure esiintyy NSA:n listalla

Suomalainen tietoturvayhtiö esittäytyy ainakin potentiaalisena kohteena vakoiluvirasto NSA:n asiakirjassa. Asiasta kertoo The Intercept.

23.6.2015 10:27 | Päivitetty 23.6.2015 10:27

Antivirustuotteita kehittävä F-Secure on kiinnostanut Yhdysvaltain tiedusteluelin NSA:ta, uudet asiakirjat paljastavat.

Edward Snowdenin vuotamista uusista NSA-asiakirjoista kertoi ensimmäisenä The Intercept. F-Securen nimi liittyy hankkeeseen nimeltä Camberdada, jossa on ilmeisesti pyritty seuraamaan tietoturvayritysten sähköposteja. Tavoitteena on ollut kaivaa esiin ilmoituksia uusista haavoittuvuuksista ja haittaohjelmista.

Aukkoja on voitu sitten potentiaalisesti käyttää tiedusteluun ennen kuin niitä on korjattu. Lisäksi näin on voinut olla mahdollista saada tietoa itse antivirusohjelmistojen haavoittuvuuksista.

Camberdadaa hahmoteltiin NSA:n esitelmässä vuonna 2010. Esitelmästä poimittu sivu luettelee kaikkiaan 23 tietoturvayritystä otsikolla "Lisää kohteita!". F-Securen lisäksi mainitaan esimerkiksi Bit-Defender, Avast, AVG, Eset ja Check Point.

Sivusta ei voi päätellä, onko kyseisiä yrityksiä todella yritetty vakoilla tai murtaa.

Digitoday on pyytänyt F-Securelta kommenttia asiasta.

The Interceptin mukaan NSA:n ja sen brittikumppanin GCHQ:n pääkohde on ollut venäläinen tietoturvayritys Kaspersky Lab. Näyttää siltä, että GCHQ on yrittänyt takaisinmallintaa Kasperskyn tuotteita heikkouksien löytämiseksi ja vakoilun mahdollistamiseksi.

Kaspersky kertoi äskettäin joutuneensa tietomurron kohteeksi. Merkit viittaavat hyökkäyksen olleen mahdollisesti yhdysvaltalaista alkuperää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?