Tämän takia F-Secure sulki salatun tallennuspalvelun

Julkaistu:

F-Secure on ilmoittanut, että se sulkee Younited-palvelun, jonka se oli vasta myynyt kymmenillä miljoonilla euroilla. Miten tässä näin kävi?
F-Secure on lähettänyt Younited-pilvipalvelunsa asiakkaille sähköpostin, jossa yhtiö ilmoittaa palvelun lopettamisesta lokakuun alussa. Asiakkaiden pitäisi tätä ennen siirtää tiedostonsa toisiin palveluihin.

Erikoista on, että F-Secure kertoi helmikuussa, että se on myynyt Younited-palvelunsa yhdysvaltalaiselle Synchronoss-yhtiölle. Kauppahinta oli 60 miljoonaa dollaria eli 52 miljoonaa euroa. Miksi vasta kymmenien miljoonien hintaista palvelua ollaan jo lopettamassa, ja miksi lopettajana on F-Secure, eikä Synhcronoss?

– Sitä ei ehkä osattu kommunikoida hyvin, selittää F-Securen toimitusjohtaja Christian Fredrikson.

F-Secure myi Younited-tuotetta alunperin sekä operaattoreille ja muille myyntikanaville että suoraan Younited-palveluna loppukäyttäjille. Synchronoss ei myy tuotteita suoraan loppukäyttäjille, vaan se osti vain palvelun teknisen alustan ja myyntikanava-asiakkuudet.

F-Securen vastuulle jäivät Younited-palvelun yksityiset käyttäjät.

– Loppukäyttäjien määrä on aika pieni, sillä emme ole markkinoineet sitä pitkään aikaan, Fredrikson sanoo.

Hänen mukaansa F-Secure lopettaa yksityiskäyttäjien palvelun, koska sen tekninen kehitys on nykyään täysin Synchronossin vastuulla, eikä F-Secure pysty siis vastaamaan sen kehityksestä.

Synchronoss jatkaa kuitenkin palvelun tarjoamista myyntikanavien kautta. Esimerkiksi Elisan tarjoama Pilvilinna-turvapalvelu perustuu Younitedin tekniikkaan, ja sen toiminta jatkuu, vaikka F-Secure lopettaa oman Younited-palvelunsa.

F-Secure julkisti Younited-pilvipalvelunsa vuonna 2013. Alussa yhtiön mainonta ratsasti amerikkalaisten kilpailijoiden tietovuodoilla: "näin alastonkuvasi, salaiset tekstiviestisi ja julkaisemattomat bestseller -kirjasi pysyvät tallessa käyttämissäsi palveluissa".

Fredriksonin mukaan F-Securen yhteistyö Synchronossin kanssa jatkuu Younitedin lopettamisesta huolimatta.

Kommentit

    Näytä lisää