Hotelliketjun kassat murrettiin taas - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Yksi kerta ei riittänyt: Hotelliketjun kassat murrettiin taas

Maksukorttitietojen varastaminen kassoilla on piinannut yrityksiä halki Yhdysvaltojen. Mutta onko mitään nolompaa kuin antaa sen tapahtua uudelleen?

15.4.2015 20:13 | Päivitetty 15.4.2015 20:13

Aika näyttää, kärsiikö White Lodging Services Corporation mitään pysyvää vahinkoa tästäkään murrosta. Firma vahvisti äskettäin sen, mitä tietoturvatoimittaja Brian Krebs vahvasti epäili helmikuussa. Eli sen, että se epäilee murtoa kassakoneisiinsa kymmenessä paikassa eri puolilla Yhdysvaltoja.

Kuten vuosi sitten paljastuneessa tietomurrossa, myös tällä kertaa varkaat olivat esimerkiksi hotellien ravintoloiden ja juomia tarjoavien oheispalvelujen kimpussa. Korttitietoja nuuskittiin viime heinäkuusta aina viime helmikuulle asti. Osa kohteista oli samoja kuin edellisellä kerralla.

Yritys tähdentää, että kyseessä on edellisestä erillinen tietomurto.

– Kärsittyämme haittaohjelmavahingon vuonna 2014, ryhdyimme eri toimenpiteisiin estääksemme sen toistumisen, pääjohtaja Dave Sibley sanoo tiedotteessa. Näihin toimiin lukeutui muun muassa ulkopuolisen tietoturvayrityksen palkkaaminen suojausten vahvistamiseksi.

– Nämä turvatoimet eivät pystyneet estämään tämänhetkistä haittaohjelmatapausta, johtaja totesi selvittämättä, miten tämä on mahdollista. Jäljelle jää "syvä pahoittelu ja anteeksipyyntö tilanteesta". Jäävätkö jäljelle myös asiakkaat?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?