Radio Shackin asiakastiedoista riitelevät Texas, AT&T ja Sprint - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Elektroniikkaketjun asiakastiedot myydään huutokaupalla

Kuvituskuva
Julkaistu: 27.3.2015 7:16, Päivitetty 27.3.2015 10:49

94 vuotta toimineen amerikkalaisen elektroniikkakaupan asiakastiedot myydään maanantaina alkaneessa huutokaupassa eniten maksavalle, ellei oikeuslaitos estä sitä.

Konkurssiin ajautuneen, laajasti tunnetun Radio Shackin lähes sata vuotta jatkuneen toiminnan aikana sille on kertynyt kymmenien miljoonien asiakastietojen tietokanta. Se on arvokas. Se kuinka arvokas se on, selviää konkurssipesän huutokaupassa. Aikaisemmin Radio Shack on luvannut asiakkailleen, ettei se myy heidän tietojaan, Hot Hardware kirjoitti.

Kaikki eivät kuitenkaan ole ilahtuneita konkurssipesän suunnitelmista siirtää tiedot Standard General -rahastolle. Se on Radio Shackin suurin velkoja ja juuri sille yrityksen omaisuus huutokaupassa todennäköisesti päätyy.

Hilco Streambank -yritys, joka konkurssioikeudessa edustaa Radio Shackia, arvioi, että asiakastietokannassa on 65 miljoonan asiakkaan nimet ja osoitteet ja 13 miljoonan asiakkaan sähköpostiosoitteet. Texasin osavaltion oikeusministeri, joka haluaa estää tietojen myynnin, uskoo tietokannan sisältävän 117 miljoonan asiakkaan nimet.

Myös Radio Shackin kanssa laajaa yhteistyötä tehnyt teleoperaattori AT&T on pillastunut tietojen myyntiaikeista. Se haluaa tiedot tuhottaviksi, sillä se pelkää, että sen asiakkaiden tiedot päätyvät kilpailevalle Sprintille, joka on sopinut ostavansa huutokaupassa osan Radio Shackin kaupoista. Sprint aikoo ottaa käyttöön osan parhailla liikepaikoilla sijaitsevista liikkeistä. Nuo kaupat on määrä brändätä Sprintin nimellä.

Asiakastietojen kohtalosta päättää liittovaltion konkurssioikeuden tuomari.

Tuoreimmat osastosta