Kirjoittiko Orwell Samsungin käyttösopimuksen - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Varo mitä puhut! Samsung varoittaa älytelevisionsa kuuntelevan

Samsungin älytelevisiot kuuntelevat jatkuvasti mitä ympäristössä puhutaan. Ne myös tallentavat puheen ja jakavat sitä kolmansille osapuolille.

9.2.2015 7:22 | Päivitetty 9.2.2015 8:53

Samsungin älytelevision käyttöohjeissa kehotetaan varomaan puheita television ollessa kuulolla. Käyttösopimus myös vahvistaa sen, että käyttäjän puheita lähetetään kolmansille osapuolille.

– Ole hyvä ja muista, että jos puheesi sisältää henkilökohtaista tai muuta sensitiivistä informaatiota, se nauhoitetaan muun informaation kanssa ja välitetään kolmansille osapuolille äänentunnustuspalvelun kautta.

Asiasta kirjoittaa muun muassa Digital Spy.

Daily Beastin ensimmäisenä tikun päähän nostamat käyttöehtojen kohdat ovat herättäneet laajasti huomiota digialaa seuraavissa medioissa. Monet kuitenkin huomauttavat, ettei asiassa ole mitään uutta, sillä puhekomentoja ymmärtävän television on pakko kuunnella mitä käyttäjä sanoo. Älytelevision kautta puhekomennoilla tehtävät internethaut edellyttävät tietenkin hakukysymyksen välittämistä hakukoneille.

Samsungin käyttösopimus ja sen vastaukset median kysymyksiin vakuuttavat, että Samsung tekee parhaansa pitääkseen käyttäjän puheet ja käyttötiedot salassa muun muassa salaamalla television välittämät komennot, Cnet kirjoitti.

Samsungin edustajat muistuttavat, että käyttäjä näkee aina pienestä mikrofoni-ikonista milloin television on kuulolla ja käyttäjä voi milloin tahansa kääntää ele- ja puhetoiminnot pois päältä.

Käyttöehdoissa sanotaan, että Samsung voi tallentaa äänikomentoja ja siihen liittyviä tekstejä niin, että se voi tarjota puheentunnistuspalveluita ja arvioida ja parantaa palveluita. Sanamuoto on kuitenkin niin laaja, että televisio voi tallentaa mitä tahansa puhetta.

Samsung lupaa myös estää tiedon luvattoman keräämisen ja käytön ja lupaa olla tallentamatta dataa tai myymättä sitä ulkopuolisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?