Lizard Squadin loppu häämöttää? Yksi pidätetty, palvelu alhaalla, tunaroivat asiakaslistan julkisuuteen

Julkaistu: , Päivitetty:

Yksi Playstation- ja Xbox-palvelut jouluna kaataneen hakkeriryhmän jäsenistä on tiettävästi pidätetty Britanniassa. Ryhmän verkkohyökkäyksiä myyvä sivusto on myös alhaalla. Tämän lisäksi hyökkäyskaupan asiakaslista voisi verkkoon.
Lontoon poliisi on pidättänyt hakkeriryhmä Lizard Squadin 22-vuotiaan jäsenen, joka on aiemmin antanut haastatteluja ryhmän nimissä muun muassa verkkolehdille. Ryhmä ilmoitti aiheuttaneensa Playstation- ja Xbox-pelikonsoliverkkojen kaatumisen joulupäivänä palvelunestohyökkäyksellä.

Pidätyksestä kertoo muun maussa Crave Online -verkkosivusto.

Thames Valleyn poliisin tiedotteen mukaan pidätyksen syy ei kuitenkaan liittynyt peliverkkojen kaatamiseen, vaan aiempiin rikosepäilyihin. Miestä syytetään verkkopetoksesta, jossa vietiin varoja uhrien PayPal-maksupalvelun tileiltä.

Tiedotteen mukaan mies on päästetty vapauteen takuita vastaan 10. maaliskuuta asti.

Maailmalla uutisoitiin monin paikoin virheellisesti, että Lizard Squadin suomalaisjäsen "Ryan" olisi pidätetty. Tästä ei ole kuitenkaan kyse. Rikoskomisario Tero Muurman kertoo Ylelle, että häntä on kuulusteltu.

Runsaasti julkisuutta saaneen palvelunestohyökkäyksen jälkeen Lizard Squad -ryhmä on perustanut sivuston, jolla se myy verkkohyökkäyksiä. Sivusto on kuitenkin parhaillaan alhaalla, ja sillä on vain teksti "Switching servers... will be back online soon - All paid accounts will receive one week bonus as compensation", eli palvelu olisi alhaalla palvelimien vaihdon takia.

On kuitenkin mahdollista, että syy saattaa löytyä muualta. Esimerkiksi tietoturvatutkija Brian Krebsin mukaan verkkopalvelun todellisen sijainnin selvittäminen onnistuu suhteellisen helposti. Tällä hetkellä palvelin sijaitsee Bosniassa.

Hänen mukaansa ryhmän jäsenet ovat kokemattomia ja tietävät hakkeroinnista kovin vähän. He ovat muun muassa paljastaneet epähuomiossa palvelun rekisteröityneiden käyttäjien eli palvelunestohyökkäyksiä ostavien asiakkaidensa listan

Kirjoitushetkellä Krebsin turvallisuusblogi on nurin. Saattaa siis olla, että sivuja vastaan hyökätään kostoksi. 

Korjattu linkki Brian Krebsin blogiin. Mutta blogi on ollut perjantaina vaikeasti tavoitettavissa.


Kommentit

    Näytä lisää