Pelien uusi uljas suojaus: Heti romukoppaan?

Kiinalaiset väittävät murtaneensa Denuvo-kopiosuojauksen. Seurauksia pelaajille voi vain arvailla.

2.12.2014 16:14 | Päivitetty 2.12.2014 16:15

Kiinalainen krakkeritiimi väittää murtaneensa 64-bittisen Denuvon, jota on pidetty mahdottomana murtaa.

Denuvo-kopiointisuojaus on käytössä uusimmissa videopeleissä, kuten Electronic Artsin FIFA 15:ssä sekä Dragon Age: Inquisitionissa.

Uusimman tiedon mukaan myös Rockstar Studios on ottamassa Denuvon käyttöön Grand Theft Auto V:n pc-versiossa.

Denuvon käyttöä perustellaan internet-piratismilla, vaikka monesti suojausten käyttö haittaa lähinnä pelinsä laillisesti hankkivien asiakkaiden elämää, kuten kävi The Witcher 2:n julkaisun yhteydessä.

The Witcher 2:n drm:llä varustettu Steam-versio oli täysin pelikelvoton verrattuna GoG.comin myymään drm-vapaaseen versioon. Lopulta pelin kehittänyt CD Projekt Red päätti poistaa kopiointisuojauksen myös pelin Steam-versiosta.

Denuvon murtanut kiinalaistiimi ei kuitenkaan toistaiseksi halua julkaista kräkkiä pahamaineiselle kopiointisuojaukselle. Ryhmän tarkoituksena oli ainoastaan todistaa, että murtamattomaksikin luultu järjestelmä on mahdollista korkata.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, miten Denuvon mahdollinen murtaminen vaikuttaa sen käyttöön pelinkehittäjien keskuudessa. Hyvällä säkällä tällä kertaa voittaja on pelinsä laillisesti maksava asiakas, eikä verkkopiraatti.

Asiasta kertoi muun muassa Softpedia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?