Murto käy kalliiksi – Sonyn elokuvia vuodettiin nettiin

Ainakin viisi Sonyn uutta elokuvaa on vuodettu internetiin, Variety-lehti kirjoittaa. Joitakin ei ole edes julkaistu teattereissa.

Sonyn julkaisematon The Interview -elokuva ei nähtävästi ollut vuodettujen joukossa.

1.12.2014 11:48 | Päivitetty 1.12.2014 11:47

Sony Picturesin kokema tietomurto näyttää johtaneen elokuvien ennenaikaiseen julkaisuun internetin vertaisverkkopalveluissa.

Variety-lehti mainitsi nettijakelussa olevista elokuvista esimerkiksi Annien ja Still Alicen, joita ei ole vielä teattereissa nähty.

Muista elokuvista mainitaan muun muassa sotaleffa Fury, joka sai ensi-iltansa lokakuussa. Sitä oli sunnuntaina ladattu jo 1,2 miljoonaa kertaa, piratismia seuraava Excipio arvioi.

Sony vahvisti vuodon toteamalla Varietylle, että sisällön varastaminen on rikosasia, jota selvitetään viranomaisten kanssa.

Nimetön lähde sanoi lehdelle, että elokuvien vuoto todennäköisesti liittyy viime viikon tietomurtoon Sony Picturesia vastaan. Murron yhteydessä hyökkääjät uhkasivat julkaista Sonyn tietoja. Ennen elokuvia joitakin muita Sonyn tietoja väitettiin jo julkaistun verkossa, mutta tietojen aitoutta ei ollut vahvistettu.

Murtajat myös kaatoivat yhtiön tietoverkon, minkä korjaamiseen on palkattu raskaan sarjan apua.

Hyökkäyksen toteuttajista ei ole varmuutta, mutta Sonyn sanotaan selvittävän muun muassa sitä mahdollisuutta, että kaiken takana olisi Pohjois-Korea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?