Tietoturva

LVM:n Pursiainen epäilee massaurkinnan tarvetta

Julkaistu: , Päivitetty:

Liikenneministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen asettui kansalaisten tietojen massaurkinnan jarrumieheksi tällä viikolla. Hän epäili, että työryhmissä etsitään syitä viranomaisten massiivisen tietovalvonnan käynnistämiseksi.


Helsingissä Finnet-päivillä 1. lokakuuta puhunut Harri Pursiainen sanoi epäilevänsä, että verkkovalvontaa koskevassa keskustelussa luodaan perusteluja sähköisen viestinnän laajalle valvonnalle sen sijaan tehtäisiin tasapuolista arviointia.

Pursianen viittasi muun muassa puolustusministeriön tiedonhankintalakityöryhmään, joka pohtii onko Suomessa tarvetta lisätä puolustusvoimien verkkotiedusteluoikeuksia.

Pursiainen sanoi, että voi olla tilanteita, joissa viestinnän luottamuksellisuutta joudutaan loukkaamaan, mutta nyt ollaan tekemässä viranomaiselle yleistä oikeutta päästä tiedustelemaan ihmisten viestintää verkossa.

Massamaisen tiedustelun hyväksyntä edellyttää hänen mielestään kolmea asiaa: yhteiskunnallisesti elintärkeä syy, verkkovalvonnan osoittaminen tehokkaaksi menetelmäksi tavoitteen saavuttamiseen ja  osoitus siitä, että yhteiskunnallinen hyöty on haittaa suurempi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutinen Pursiaisen puheesta julkaistiin LVM:n sivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää