Hakkeri latasi haittaohjelman HealthCare.gov-palveluun - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Hakkeri vieraili Obamacaren ydinpalvelussa

Kuvituskuva
Julkaistu: 5.9.2014 8:58, Päivitetty 5.9.2014 8:55

Yhdysvaltain kitkerästi kiistellyn terveydenhoitouudistuksen ydinpalvelu hakkeroitiin heinäkuussa. Tiettävästi ihmisten sinne syöttämiä henkilökohtaisia tietoja ei viety, mutta palveluun ujutettiin haittaohjelma.

Tunkeutuminen liittovaltion pyörittämään terveydenhoidon rekisteröintipalveluun HealthCare.gov’iin havaittiin vasta elokuun lopussa, Cnet kertoo. Palvelussa ihmiset voivat vertailla tarjolla olevia sairausvakuutuksia ja etsiä tietoa tarjolla olevasta tuesta.

Hallituksen mukaan hakkerille avautuneella palvelimella ei ollut ollenkaan kuluttajatietoa, tietoa ei siirretty palvelun ulkopuolelle eikä hyökkäys ollut suunnattu erityisesti verkkopalvelua vastaan. Hakkeri siis kompuroi vahingossa koneelle, jota käytettiin koodin testaamiseen. Hän kuitenkin onnistui lataamaan sinne haittaohjelman, jota todennäköisesti oli tarkoitus käyttää hyökkäykseen muita verkkopalveluita vastaan.

Asiantuntijat ovat ennustelleet, että HealthCare.gov-sivustolle tunkeudutaan siitä lähtien, kun palvelu käynnistyi viime lokakuussa.

Tuoreimmat osastosta