Väärennettyjä dollareita myydään bitcoineilla - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Osta bitcoineilla hyvin väärennettyjä dollareita puoleen hintaan!

Nettirikollisten verkkokaupoissa myydään melkein mitä tahansa, mutta vasta nyt myyntiin on ilmestynyt väärennettyjä dollareita. Myyjä on jopa ostanut mainoksen Reddit-palvelusta.

Väärennettyjen dollarien mainos on estetty Redditissä.­

21.8.2014 10:07 | Päivitetty 21.8.2014 10:20

Tunnetun tietoturvablogin Krebs on Securityn mukaan ”MrMouse” mainostaa myyvänsä hyvin väärennettyjä 20, 50 ja 100 dollarin seteleitä 45 prosentin nimellisarvohintaan. Maksun hän haluaa bitcoineissa.

MrMouse väittää, että hänen setelinsä läpäisevät liikkeiden useimmat aitoustarkistukset. Hän mainostaa niitä Disney-dollareina, ja hän on jopa ostanut Redditin virallisessa Disney Market Placessa pysyvän noston mainokselleen.

Väärennetyissä seteleissä ei ole magneettimustetta, MrMouse myöntää, mutta väittää sadan dollarin seteleiden läpäisevän useimmat kassojen aitoustestit mukaan lukien vesileimat, kynäkokeet ja  turvanauhat. Niissä on myös mikrotekstit.

Blogia pitävä Brian Krebs kirjoittaa, että seteleitä ostaneiden mukaan 20 dollarin setelit tuntuvat vähän vahaisilta, mutta 50 ja 100 dollarin setelit ovat hyviä väärennöksiä.

Yhdysvaltain seteleiden aitoutta valvoo maan salainen palvelu, jonka mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun väärennettyä rahaa on kaupiteltu näkyvästi verkossa.

Jason Kersten, joka on kirjoittanut teoksen The Art of Making Money: The Story of a Master Counterfeiter, sanoo, että useimmat yritykset ovat hyvin heikosti valmistautuneita setelien aitouden toteamiseen. Hänen mukaansa esimerkiksi yleisesti käytettyä kynätestiä voi huijata, jos väärennös on painettu happovapaalle paperille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?