Snowdenin suosima Tails paljastaa käyttäjiään - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Ensin Tor, sitten Tails: Anonymiteetti vaarassa

Tietoturvallisen Tor-verkon lisäksi käyttäjät voidaan paljastaa tietoturvallisen Tails-käyttöjärjestelmän mukana tulevalla toiminnolla.

24.7.2014 15:47 | Päivitetty 24.7.2014 15:47

Tor-verkon kehittäjien tekemä anonyymi käyttöjärjestelmä Tails omaa haavoittuvuuden Invisible Internet Project -toiminnossaan (I2P), väittää tietoturvayritys Exodus Intelligence.

I2P:tä käytetään viestien lähettämiseen ja verkkosivujen pyörittämiseen anonyymisti ja se toimitetaan Tailsin mukana. Oletuksena se ei kuitenkaan ole käytössä.

Tutkijoiden mukaan aukkoa voi käyttää haitallisen verkkosivun avulla. Sellaisella vierailevan ip-osoite ja samalla käyttäjän henkilöllisyys voi vaarantua, vaikka näiden suojelu on koko I2P:n ja Tailsin perusajatus.

NSA-vuotaja Edward Snowden on taannoin kertonut käyttäneensä Tailsia kommunikoidakseen turvallisesti journalistien kanssa.

– Ihmisten ei pitäisi luottaa johonkin vilpittömästi vain, koska Snowden niin sanoo, Exoduksen edustaja Aaron Portnoy sanoi Reutersille. Hän uskoo, että heidän paikallistamansa ongelma on muidenkin löydettävissä.

Myös Tor-verkko joutui äskettäin huomion kohteeksi, kun toiset tutkijat aikoivat kertoa maailmalle, miten palvelun käyttäjät voidaan tunnistaa. Esitys on kuitenkin peruttu, ja Tor yrittää paikata aukkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?