Salainen palvelu yrittää tunnistaa Twitterin sarkasmin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Salainen palvelu tahtoo sarkasmitutkan – ei kai tosissaan?

Yhdysvaltain salainen palvelu toivoo automatiikkaa ilmeisen vaikeaan pulmaan. Nimittäin Twitterin viestimassan ymmärtämiseen.

5.6.2014 15:42 | Päivitetty 5.6.2014 15:02

Salainen palvelu etsii tekijää uudelle ohjelmistolle, joka auttaisi analysoimaan sosiaalisessa mediassa julkaistavaa dataa. Verkossa julkaistu hakuilmoitus perää järjestelmää, joka pystyy tunnistamaan sarkasmin ja väärät hälytykset.

Salaisen palvelun ensisijainen tehtävä on presidentin suojeleminen. Edustaja kertoi Washington Postille, että kyse on Twitterin viestivirran tosiaikaisesta analysoinnista, mutta se käsittää paljon muutakin kuin sarkasmin seulonnan.

Kaiken kaikkiaan järjestelmä vaikuttaa niinkin laajalta, että yksityisyyden varjelijat ovat taas takajaloillaan – vuosi sen jälkeen, kun vakoiluvirasto NSA:n toiminta alkoi valottua maailmalle Edward Snowdenin vuotojen myötä.

Yhdysvaltalaisen Epic-järjestön edustaja pitää ohjelmistohanketta huolestuttavana, koska se uhkaa rajoittaa ihmisten kykyä ilmaista itseään vapaasti.

Mutta miksi ihmeessä ohjelmiston pitää tukea ikivanhaa Internet Explorer 8 -selainta? Onko se vielä laajassakin käytössä salaisessa palvelussa? IE8 on muuten myös Microsoftin viimeinen selain, joka tukee tietoturvatonta Windows XP:tä...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?