Mikko Hyppönen ja David Hasselhoff taistelevat vakoilua vastaan - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Hyppönen ja Hasselhoff: Tietoturvan ja television rokkitähdet lavalla

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.5.2014 14:23, Päivitetty 9.5.2014 14:24

Puolituntinen videoitu esiintyminen sisälsi viihdettä, asiaa ja totta kai myös Ritari Ässä -viittauksia.

Mitä tapahtuu, kun niinkin ennalta-arvaamaton parivaljakko kuin F-Securen Mikko Hyppönen ja tv-tähti David Hasselhoff astuvat yhdessä julistamaan vapautta verkkovakoilusta? Katso itse.

Kaksikko astui lavalle Berliinissä käynnistääkseen F-Securen Digitaalisen vapauden manifesti -kampanjan. Kaikki saavat osallistua manifestin tekemiseen ja sen on määrä valmistua kesäkuun loppuun mennessä. Sen jälkeen manifesti jaetaan maailman johtajille Angela Merkelistä Barack Obamaan ja Vladimir Putiniin, Hyppönen vakuutti.

– Tietenkään se ei muuta mitään itsessään, mutta se on alku.

Hasselhoff on suostunut F-Securen lähettilääksi muun muassa, koska taannoin suomalainen tietoturvayhtiö löysi viruksen, joka käytti Hasselhoffin nimeä. Mutta myös omakohtaisten kokemustensa vuoksi.

Ritari Ässän teemana oli, että yksi ihminen voi saada aikaan muutoksen. Ja minusta ainoa tapa, jolla voimme saada aikaan muutoksen on se, että liitymme kaikki yhteen ja selvitämme tämän, Hasselhoff viittasi NSA:n ja muiden valtiollisten elinten verkkourkintaan ympäri maailman.

Tv-tähti kertoi myös henkilökohtaisista vaikeuksistaan ei-yksityisenä henkilönä. Kerran hänen tyttärensä tietokoneelta varastettiin tämän ottama kuva Hasselhoffista ja se satutti paljon sekä isää että tytärtä. Nykyään tilanne on, että sama voi tapahtua kenelle tahansa.

Esiintymisen taustalla on myös F-Securen mobiili turvatuote Freedome, joka lupaa tehdä käyttäjästään näkymättömän verkossa.

David Hasselhoff kertoi myös kokemuksistaan itsestään ajavassa autossa. Ei Kittissä, vaan siinä ihan oikeassa Googlen rakentamassa autossa. Hyppönen ajatteli, että sen täytyi olla tuttu kokemus entiselle Ritari Ässälle, mutta ei.

– Itse asiassa se oli hyvin pelottavaa.

Show päättyi Hasselhoffin pieneen lauluhetkeen. Hyppönen, joka tunnetaan tietoturvapiirien rokkitähtenä, tyytyi katselemaan vierestä.

Tuoreimmat osastosta