F-Secure: Vanhenevaa XP:tä suurempi vaara uhkaa pienyrityksiä

Julkaistu:

F-Securen selvityksen mukaan pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on paljon tekemistä erilaisten ohjelmistojensa tietoturvassa.


Tietoturvayhtiö F-Secure teetti marraskuussa kansainvälisen tutkimuksen, jonka tulosten mukaan arviolta 40 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä käyttää vanhentuneita ohjelmistoja. Tällä tarkoitetaan ohjelmia, joihin ei ole asennettu viimeisimpiä tietoturvapäivityksiä.

Silti lähes kaikki vastaajat pitivät ohjelmistojen päivittämistä tärkeänä. Yritykset, joissa on alle 50 työntekijää, käyttävät päivityksiin keskimäärin kolme tuntia viikossa, kun taas yli 250 henkilöä työllistävissä yrityksissä päivityksiin käytetään viikoittain yli 15 tuntia.

Suurella osalla vastaajista oli liian vähän resursseja päivityksistä huolehtimiseen.

Ohjelmistojen vanhentuminen altistaa tietomurroille.

– Yleisen harhaluulon mukaan ongelma on käyttöjärjestelmissä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä käyttöjärjestelmiä ylläpidetään ja päivitetään suhteellisen hyvin. Todellinen ongelma on yritys- ja yksityiskäyttöön tarkoitetut sovellukset – yleisimpinä Java, Flash, Adobe Reader sekä selaimet monine liitännäisineen. Harva käyttäjä tietää mitä ohjelmistoja laitteisiin on asennettu, puhumattakaan siitä mitä tietoturvariskejä ne aiheuttavat, sanoo F-Securen yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Usva tiedotteessa.

Usva ei tässä viittaa Windows XP:hen, joka todellakin saa viimeiset tietoturvakorjauksensa ensi tiistaina. Paitsi, jos olet erittäin iso organisaatio, joka maksaa Microsoftille maltaita päivityksistä.

Kommentit

    Näytä lisää