Naton verkkosivut kaatuivat – "kuin heittäisi hiekkaa silmille"

Julkaistu: , Päivitetty:

Sotilasliitto Naton verkkosivut kaatuivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Kyberhyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui venäläismielinen ukrainalaisryhmä.
Useat sotilasliitto Naton verkkosivut joutuivat verkkohyökkäysten kohteeksi varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Naton kansainvälinen kotisivu toimii kuitenkin jälleen.

Naton tiedottaja Oana Lungescu painotti, ettei palvelunestohyökkäyksillä ole vaikutusta sen operaatioihin. Naton lentokoneet ovat tehneet tarkkailulentoja Ukrainan alueella, ja sen itäisellä rajalla.

Hyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui Cyber berkut-niminen ukrainalainen ryhmä, joka kuvasi itseään isänmaalliseksi. Viesti oli kirjoitettu venäjäksi.

Ryhmän mukaan hyökkäyksen syynä oli ilmoitti Naton sekaantumiseen Ukrainan sisäisiin asioihin.

– Kyseistä hyökkäystä voisi verrata siihen, että joku heittää hiekkaa suoraan silmille, amerikkalainen kyberasiantuntija John Bumgarner sanoi.

Cyber berkut viittaa Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin käyttämiin pelättyihin mellakkapartioihin, joita kutsuttiin nimellä Berkut.

Samalla nimellä toimivat ryhmät ovat hyökänneet useille ukrainalaissivustoille viime viikkojen aikana. Asiantuntijoiden mukaan verkkohyökkäyksen taustalla saattaa olla myös Venäjän tiedustelupalvelu.

Kommentit

    Näytä lisää